FC Lienden slaat aanval VVSB af

LIENDEN - Koploper FC Lienden sloeg de aanval van VVSB, nummer twee van de topklasse, af. Het werd in Noordwijkerhout 2-2, nadat FC Lienden een snel opgelopen 2-0 achterstand had weggewerkt. De ploeg van trainer Hans van de Haar hield zo drie punten voorsprong vast. Met twee treffers was middenvelder Christiaan van Hussen goud waard voor zijn ploeg.

FC Lienden begin te slap aan dit belangrijke duel. De slechte grasmat nodigde ook bepaald niet uit tot vloeiende combinaties. VVSB was feller en stond binnen drie minuten met 1-0 voor. Frans van Niel dook alleen voor doelman Jan Schimmel op en scoorde.

Na 21 minuten kwam FC Lieden in zwaar weer. De snelle Maikey Parami sprintte Guido van Rijn eruit. De bal kwam tegen de binnenkant van de paal, waarna Tomas Tavilla de nastoot benutte: 2-0. Tavilla kopte van dichtbij net naast, waarna Van Hussen aan de andere kant nog voor rust voor de 2-1 zorgde. In het tweede bedrijf was FC Lienden de baas. Na zestig minuten kopte Van Hussen de gelijkmaker binnen: 2-2. Er had nog meer ingezeten, maar FC Lienden was tevreden met de remise.