• Foto: Ab Donker

FC Lienden zakt langzaam weg

CUIJK FC Lienden verloor in de topklasse met 1-0 bij de directe concurrent JVC Cuijk, dat de ploeg van trainer Hans van de Haar op de ranglijst passeerde en nu op de zevende plaats staat. Dat is de laatste plek in de stand die aan het einde van dit seizoen recht geeft op deelname aan de nieuw te vormen tweede divisie.

Ook HSC'21, dat met 3-1 van Magreb'90 won, ging over middenmoter FC Lienden heen, dat nu elfde is. Er is natuurlijk nog niets verloren, want alles zit nog dicht bij elkaar, ook aan de staart van de ranglijst. Daar sprokkelen de ploegen ook steeds punten en komen zo dichterbij.

Het scoren blijft een probleem voor FC Lienden. Net als vorige week tegen laagvlieger OJC Rosmalen bleef de hatelijke nul op het bord. Ook Mark Fennebeumer, die in de basis mocht beginnen en die de afgelopen drie jaar voor JVC Cuijk veel doelpunten voor zijn rekening nam, kon het net niet vinden.

JVC Cuijk had uiteindelijk aan een doelpunt voldoende om de drie punten thuis te houden. De winnende treffer viel binnen twintig minuten.

In het tweede bedrijf bracht trainer Van de Haar met Mo Ajiach en Fathi Ben Ahmed twee verse, snelle aanvallers. Maar echte kansen waren op de vingers van een hand te tellen. JVC Cuijk bleef eigenlijk gemakkelijk overeind.

Mike Vreekamp en Ralph Dua waren al geschorst. Daar komt de komende weken ook nog Ansu Camara bij. De spits, die de laatste twintig minuten mocht invallen, kreeg in de blessuretijd direct rood voor een forse tackle op de bal.

FC Lienden: Jan Schimmel; Milad Intezar, Tom van der Neut, Leon Broekhof, Guido van Rijn; Christiaan van Hussen, Erik van Eem; Vincent Verheul (46. Mo Ajiach), Mark Fennebeumer (66. Ansu Camara), Frank Wiafe-Danquach, Guillano Grot (46. Fathi Ben Ahmed).