Fietscross: Carlos van Hees Kampioen van Overijssel

TIEL Voor de derde provinciaal kampioenschap van 2015 gingen de Weirijders uit Tiel met een groep van elf rijders richting Haaksbergen.

Alle Weirijders hebben uitstekend gepresteerd. Onder buiige omstandigheden wisten namelijk alle Weirijders door te dringen tot de finalerondes. De jongens van 12 jaar en 13 jaar mochten zelfs kwart finales rijden en ook daar wisten de jongens feilloos doorheen te komen.

In de halve finales viel helaas het doek voor Thijmen Langereis met een 5de plaats bij de jongens van 8 jaar. Ben de Heus kwam met een 6de plaats in de halve finales van de jongens 9 jaar net iets te kort en ook Timo Windau kwam net één plaats te kort (5de plaats) om tot de finales door te dringen bij de jongens 11 jaar. Felix Otten reed de hele dag sterk maar kwam jammerlijk ten val op de steeds gladder wordende baan in Haaksbergen en werd uiteindelijk 8st in de halve finale van de jongens 12 jaar. Bij de Meisjes 10 en 11 jaar wist ook Laura Vaessen door te dringen tot de halve finale waarin ze de 6de plaats behaalde en Soraya van Hees miste met haar 5de plaats in de halve finale bij de meisje van 16 jaar en ouder op een haar na de finale.

Uiteindelijk wisten niet minder dan vijf Weirijders de finales te behalen. Bij de jongens van 7 jaar waren we zelfs vertegenwoordigd met twee sterke rijders. Jordy Simon wist na een wat mindere start toch nog een knappe 5de plaats te behalen en Jayjay Ruijs kon in het sterke veld een uitstekende 4de plaats noteren. Ook Tristan van der Maten werd 4de bij de jongens van 12 jaar en Michelle Laponder deed precies hetzelfde bij de meisjes van 14 en 15 jaar.

Met Carlos van Hees kon Tiel weer een provinciaal kampioen huldigen voor de Weirijders. In de finale bij de jongens van 13 jaar bleek het niet eenvoudig te zijn. Tot aan de tweede bocht had Carlos veel concurrentie echter met zijn fluwele techniek kon hij op het laatste stuk van de baan afstand nemen en werd hij Overijssels kampioen.