Foutloze cross voor Aliene Ruyter

RAVENSWAAIJ Inmiddels is Aliene Ruyter na haar deelname afgelopen week aan het EK Eventing Young Riders in het Italiaanse Montellebreti weer thuis. De amazone kreeg tijdens de wedstrijd helaas te kampen met veel spanning bij haar paard Bomba, waardoor de prestaties in de onderdelen dressuur en springen tegenvielen, maar het duo bleef wel foutloos in de zware cross. Deze cross vormde het struikelblok voor heel veel deelnemende combinaties. De foutloze rit van de combinatie van rijvereniging De Batavieren is dus zonder meer een prestatie.

Ook Manoek van Ewijk uit Ommeren zette een knappe prestatie neer. ,,Zaterdag heb ik in Ermelo meegedaan aan de mencompetitie dressuur om de Zilveren Pauw. Deze wedstrijd gold tevens als selectie voor de indoorkampioenschappen voor mendistrict Oost. Het was het debuut van Darlinca en mij in de klasse L-dressuur. Nadat we onlangs Nederlands Kampioen zijn geworden in de B-dressuur, vond ik het tijd geworden om een klasse hoger te gaan.  Darlinca vond de mooie met bloembakken aangeklede ring in de rijbaan van 't Veluws Ros in het begin erg eng, maar toen ze er eenmaal aan was gewend, liep ze er weer op haar eigen swingende wijze probleemloos langs. Dit resulteerde in hoge scores van 215.5 en 203.5 punten en twee eerste plaatsen. Ik was er super blij mee! Zeker omdat ik afgelopen donderdag dertig jaar ben geworden en ik me zorgen maakte of ik met een drie in mijn leeftijd nog net zo fijn kon rijden."

José van Essen heeft de smaak van het wedstrijd rijden weer te pakken en deed zondag mee aan de dressuurwedstrijd bij de Hippische Sportaccommodatie in Ravenswaaij. Met Annerijke startte de amazone uit Eck en Wiel in de klasse ZZ-licht en werd daarin een keer eerste met 234 punten. Ook voor haar andere proef kreeg ze van de jury een winstpunt en dat betekent dat ze nu voldoende winstpunten heeft vergaard om over te mogen stappen naar de volgende klasse, het ZZ-Zwaar.

Hippische agenda:

2 oktober: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 2 en 7 oktober: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 8 oktober: SGW-wedstrijd op Mariënwaerdt in Beesd; 8 en 9 oktober: dressuurwedstrijd manege De Paardesprong in Neerijnen.