Fraai concours in Neerijnen

RAVENSWAAIJ Het paardensportweekend begon vrijdagavond, toen opende de hippische sportaccommodatie Ravenswaaij haar deuren voor de dressuurliefhebbers. Ylona van Ginkel, bekend van haar sterke optredens tot in de Subtop met haar Dashing, verscheen er in de baan met haar nieuwe troef El Mundo B. Ze startte met hem in de klasse Z1 en werd twee keer eerste (211.5/210). Op dezelfde wedstrijd was er een oranje lint met winstpunt in de M2 voor Maud van Soest met Raffaëla van het Gildeland. Het duo lijkt steeds meer te groeien in deze lastige klasse.

Op 15 en 16 juni organiseerde RV de Bergakkerruiters haar jaarlijkse outdoor concours bij Het Stroomhuis in Neerijnen. Er werd onder meer gestreden om het 'Warmteservice en Haro Witgoed Kampioenschap'. Deze titel ging naar Sanne Blik van de organiserende club die met haar Contessa's Top Gun in twee dagen maar liefst drie prijzen wist te bemachtigen in de B/DE, twee eerste (201/192) en een tweede (198.5). Over beide dagen mocht zij zichzelf ook kampioen van de klasse B noemen. Stalgenoot Anouk van Hese verscheen op dezelfde locatie in de baan met Kaluha van Contessa. In de M2/DE werd ze niet alleen een paar keer eerste, maar behaalde tevens meerdere winstpunten. Deze combinatie maakte eveneens indruk in de kür op muziek. Hierin werden ze ook eerste (60.84). Boris van Giersbergen van Stal Midsummer uit Ingen was niet voor niets dit hele weekend te vinden op het wedstrijdterrein. Met zijn Midsummer Celesta ging hij er in de L1/DE drie keer met de eerste plaats vandoor (193.5/187.5/180). Met deze prestatie werd hij aan het einde van de tweede dag uitgeroepen van de kampioen van de klasse L-pony's. Zijn zus Isa maakte haar debuut in de Z2 bij de paarden met Wienke. Ze miste nipt het erepodium, maar pakte wel twee winstpunten en verdiende daarmee haar toegangsticket tot de Juniorenrubrieken. In de L2/DE stuurde Fleur van Veenendaal haar Le Chico twee keer op nette wijze naar de overwinning (193.5/190). Lara van Soest rijdt nog niet zo lang in de klasse Z1 met blikvanger Speycksbosch Dickens, maar legde twee keer beslag op het oranje lint met hoge scores, 227 en 223. Nu haar Onyx van de Kleine Vlier vanwege een blessure voorlopig is uitgeschakeld, is deze pony een uitgelezen kans voor haar om zich door te ontwikkelen in de sport. Nieuw in Neerijnen was het 'Metazoa WE Kampioenschap'. Working Equitation is een sterk groeiende discipline die veel vraagt van het vertrouwen en de samenwerking tussen ruiter en paard. Hierin ging Sanna Kardol aan kop. Aankomende vrijdagavond vindt bij rijvereniging Ons Genoegen een dressuurwedstrijd plaats voor Veteranen, dus voor de 40+-ruiters. Gezelligheid troef dus, voor zowel deelnemers als toeschouwers.

Hippische agenda: 21 juni: dressuurwedstrijd voor Veteranen bij RV Ons Genoegen in Beesd; 23 juni: dressuurwedstrijd bij De Malsnaruiters in Buurmalsen; 28 juni: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 30 juni: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 3 juli: dressuurwedstrijd bij PSV De Roskam in Kapel-Avezaath; 6 juli: dressuurwedstrijd bij PSV De Margrietruiters in Ommeren; 7 juli: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij en Subtop bij manege De Paardesprong in Neerijnen.