Fraai debuut Wieneke Voerman

RAVENSWAAIJ In het indoorseizoen worden er bij HSA Ravenswaaij de nodige wedstrijden georganiseerd. Zowel op vrijdagavond als op zondag konden de dressuurruiters er starten en de laatste was tevens een selectiewedstrijd. Op vrijdag deed Franka Koster er mee met haar nieuwe troef Gaia Royal Fortuna en pakte in de B/DE een tweede prijs met een dubbel winstpunt (195). Op zondag vond er in de dezelfde klasse, maar dan bij de paarden een aansprekend wedstrijddebuut plaats van Wieneke Voerman. Na het verlies van haar Haflinger, Zaza kocht Wieneke de jonge Samira Zadora en leidde deze zelf op. Hun eerste gezamenlijke wedstrijd leverde meteen twee eerste prijzen met 196 en 186 punten op.  In de B/AB ging in beide proeven Bente Bronk aan kop met haar Smarty (190.5/188.5). In de klasse L1 was er een derde prijs voor Lilian Sikkema met haar fijn lopende vosruin, Gustav (202). In de L2 ging in één proef Marjolein Moes aan kop met haar blikvanger Jadimi-Leida RMC (198). De voor rijvereniging De Grote Brug uitkomende Carina Koeman mocht in die rubriek als tweede aansluiten met Ilabanda (197). Clubgenoot Bruce Buyserd had een druk weekend. Niet alleen startte hij in Ravenswaaij met Jupiter in de klasse L2, waarmee hij eerste en tweede werd (197.5/196). Tevens verscheen hij op dezelfde dag in de ring tijdens de wedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen. Hier deed hij mee in de klasse Z2 met de expressief bewegende Discovery en mocht een eerste en tweede prijs in ontvangst nemen (227.5/219.5).

Op zaterdag vond ook nog een dressuurwedstrijd plaats bij hippisch centrum De Lingebrug in Zoelen. Deze werd georganiseerd door rijvereniging De Waalzoomruiters. Van deze club waren twee amazones succesvol op de thuiswedstrijd. Zo stuurde Fleur van Beek haar Ivo twee keer naar het oranje lint in de klasse B (199/193.5). Marisca Waasdorp pakte met haar als springpaard gefokte prijzenpakker, Faterma een tweede plaats in de M1 (196). Een eerste en tweede prijs in die klasse was er voor Jessica van Keulen van PSV de Roskam met Ivy Lee (205.5/195.5), met maar liefst vier winstpunten op één wedstrijd. Clubgenote Thamar Mobach was vorig weekend nog succesvol in het springen met haar vierjarige Jappeloe en werd nu twee keer tweede in de klasse L2 (195/193.5). Van rijvereniging De Grote Brug maakte onder meer Erika Knoop indruk met Fairytale. Na wat strubbelingen in het verleden met haar eigenzinnige merrie, lijkt deze in de zware klasse het werk steeds beter aan te pakken en dat resulteerde in Zoelen in een eerste prijs in de klasse Z1 (221). Clubgenote Cobie van der Vaart stelde haar Nynke fan ´t Reidfjild in dezelfde klasse netjes voor en mocht aansluiten als tweede (209). Succesvol in een heel andere tak van sport, het aangespannen rijden, was Erik van den Bosch uit Beusichem. Hij deed met zijn Elyvia mee aan de selectiewedstrijd vaardigheid in Bergharen en behaalde na een fijne rit een eerste plaats. In het tweede parcours was het optreden van menner en paard goed voor een derde plaats.

Hippische agenda:
14 en 28 december: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 8 december: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen voor Friese paarden; 8 en 9 december: dressuurwedstrijd bij de Harten Hoeve in Deil; 14 december: groene proeven en veteranenwedstrijd bij PSV de Roskam; 15 en 16 december: dressuurwedstrijd om de Zilveren Roskam in Kapel-Avezaath, 21 en 22 december: Night of the Horse bij HSA Ravenswaaij; 28 en 29 december: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen.