• Ab Donker

Gelijkspel voor TEC tegen nummer twee

TIEL TEC heeft tegen de nummer twee van de ranglijst VVSB een zwaarbevochten gelijk spel behaald. In Noordwijkerhout werd het na een 2-0 ruststand 2-2.

De Tielenaren speelden een zeer matige eerste helft. Na een veelbelovende start met een schot van Kurtley de Windt waar doelman Ronald van der Meer, nam de thuisclub al na vijf minuten het heft in handen. Een minuut later stond het al 1-0 ook. Een hoekschop kreeg Ibo Aliskan zo ongelukkig op zijn hoofd dat deze ineens achter doelman Sebastiaan van der Sman verdween.

De kansen regen zich na deze treffer aaneen voor VVSB Maikey Parami, Tommy Bekooij, Frans van Niel en de sterk spelende spits Giovialli Serbony kregen kansen om TEC op grotere achterstand te zetten. Steeds weer ontbrak een eindpass of zat doelman Van der Sman de thuisclub dwars. Negen minuten voor rust gaf Jelmer Vijlbrief een lage voorzet die Serbony voor het intikken had: 2-0. Van TEC viel verder geen vlotte aanval te noteren.

De technische staf van TEC had al ingegrepen door Erik van Dee te brengen voor Aki Takasawa. Sven van Ingen, met afstand de beste van het veld, verruilde zijn verdedigende functie voor die van spits. In de pauze kwam Iljaas Rodjan voor de niet overtuigende Jip Bartels.

Van Ingen maakte drie minuten zijn rol als spits waar. Hij kopte een lange bal door op De Windt, die vrij voor doelman Van der Meer verscheen. Met een afgemeten lob bracht hij de spanning terug: 2-1.

Tien minuten later werd het 2-2. Nehemia Sanaky kopte een corner van Matthijs van Gessel in de verre hoek. Daarna ontwikkelde zich een spannende open wedstrijd met kansen voor beide doelen. VVSB was iets gevaarlijker, maar Van der Sman kende een foutloze avond en gooide zich drie keer voor de instormende spits Serbony. In de slotfase verving Mohammed Nouri nog De Windt.

VVSB drong in de laatste minuten nog flink aan. Ondanks maar liefst zes minuten extra tijd wijzigde de gelijke stand echter niet meer.