• Ab DONKER FOTOGRAFIE

Geslaagde open dag FC Lienden

LIENDEN FC Lienden hield zaterdag 12 augustus voor de tweede keer een open dag. Het spektakel werd geopend met een wedstrijd tussen FC Lienden zaterdag en de FC Lienden Legends, een gelegenheidsteam samengesteld uit oud-FC Lienden-spelers. De reüniegedachte is daarbij een belangrijke factor, die vooral in de derde helft volledig tot wasdom komt.

Voor de jongste jeugd was er een voetbalclinic met zes verschillende onderdelen onder leiding van alle FC Lienden-selectiespelers. Nederlands Elftal-scout Ronald Spelbos was ook aanwezig om talenten voor de toekomst te scouten: ,,Ik ben hier alleen maar als opa, maar ik vind het wel heel belangrijk, dat de jeugd op deze manier plezier in het voetbal heeft. Plezier is de basis voor later."

OEFENDUEL De open dag werd besloten met een oefenwedstrijd van FC Lienden tegen de nieuwbakken hoofdklasser BVC'12 uit Beek-Ubbergen met oud-Lienden-speler Wesley van Merkesteijn in de gelederen. BVC'12 heeft een geweldige opmars achter de rug, de club werd vier jaar achtereen kampioen en is vanuit de derde klasse doorgestoomd naar de hoofdklasse. Voor FC Lienden was het een nuttige oefenpot. Er kon naar hartelust gecombineerd worden en er kwamen al snel mogelijkheden.

Nadat Mo Bendadi een vrije trap nog op de lat had geschoten, was het na vijf minuten wel raak. Een corner van Mo Bendadi werd door Frank Wiafe feilloos achter keeper Alex Joosten gekopt. Tien minuten later rondde Danny van den Meiracker een voorzet van Jawad Bellahsan met een strak schot af. Vroeg in de tweede helft begon Jawad Bellahsan op links aan een lange solo, die hij afsloot met een doeltreffend schot. Hij was indirect ook verantwoordelijk voor de 4-0. Hij werd binnen de zestien onderuitgehaald en kreeg een penalty. Danny van den Meiracker passeerde keeper Nick Bender snoeihard. BVC'12 wist in de slotfase nog de eretreffer te scoren. Joep Martens knalde een directe vrije trap hard achter doelman Jan Schimmel (4-1).