Gildelanders weer succesvol

RAVENSWAAIJ Een paar keer per maand wordt bij HSA Ravenswaaij in de gelijknamige plaats een dressuurwedstrijd georganiseerd. Hieraan deed vrijdagavond Kristel van Zoest mee met haar nieuwe troef Raja. In die klasse L1 werd ze niet alleen eerste, maar behaalde tevens een hoge score (200).

Op dezelfde wedstrijd startte Lisa Polman in de L2/DE. In het zadel van Raffaela van het Gildeland werd ze een keer eerste (189.5). Van dezelfde stal deden een dag later twee jonge amazones mee aan de wedstrijd van rijvereniging De Grote Brug bij hippisch centrum De Lingebrug. Zij verdeelden in de klasse B, kleine maat eerlijk de winst en werden beide een keer eerste. Maud van Soest met Woezel van het Gildeland (188.5) en Eva Berends op Bueno van het Gildeland (184.5). Zij waren overigens niet de enige leden van de organiserende club die succesvol waren. Ook goede sier in Zoelen maakte Noelle Geurts met Dulcinea Dior. In de klasse Z1 werd ze twee keer overtuigend eerste (220.5/215). Clubgenoot Jenetta van Beusichem stelde haar Ferrari op aansprekende wijze voor en pakte twee keer het oranje lint in de klasse B (197.5/197). De voor dezelfde vereniging uitkomende Lara van Soest ging in de M1/DE wederom aan kop met hoge scores in het zadel van Onyx van de Kleine Vlier, die ze nog maar sinds kort berijdt (215.5/204.5). Joran Rijksen stuurde zijn pony, Black Pearl in de Z2/DE in beide proeven naar de overwinning en een winstpunt. Tielse Rozemarijn Jongepier startte in de M2 en werd zowel een keer eerste als tweede met haar werkwillige Forever (193.5/186.5). De amazone traint al volop voor de overstap naar de klasse Z1.

Danielle van Neerbos is niet alleen succesvol met Dazzling en Empire, maar ook met Gipsy Daza. Hiermee behaalde ze zaterdag een tweede prijs in de M1 (188). Anouk van Hese hield, zoals de meeste ponyruiters, een generale repetitie in Zoelen. Zij verdiende eerder al een startplaats voor de Gelderse Kampioenschappen dressuur, die aankomende zaterdag plaatsvinden op verschillende locaties. In Zoelen deed Anouk het in ieder geval al erg goed met haar Contessa's Winston en werd in de L1/C twee keer eerste (190.5/186.5). De Gelderse Kampioenschappen Dressuur voor paarden zijn inmiddels achter de rug. Machteld Hoeflake keerde huiswaarts met het beste resultaat; zij werd vierde in de Z1 met de door haarzelf opgeleide Gorelja en verdiende met haar optreden in de ring tevens een uitnodiging voor de Nederlandse Kampioenschappen over enkele weken.

Hippische agenda:

27 januari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen en menwedstrijd dressuur bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 28 januari: dressuurwedstrijd bij HC de Lappenheide in Acquoy; 2 februari: dressuurwedstrijd HSA Ravenswaaij; 3 en 4 februari: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 9 en 10 februari: minimarathon bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 10 februari: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 11 februari: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij.