• Cees van Cuijlenburg
  • Cees van Cuijlenburg

Grootscheepse seizoenstart bij DOS Sportief

ECK EN WIEL/MAURIK Nog niet eerder presenteerde DOS Sportief zo grootscheeps een lesrooster bij de opening van het nieuwe seizoen. Met een compleet aanbod aan bewegingssporten. Natuurlijk vormen gymnastiek en turnen als basis een hoofdrol, maar in grote mate schuiven ook de dansgroepen naar voren en vormen freerunning en bootcamp wezenlijke onderdelen in de totale programmering. Bovendien is in alle opzichten de aansluiting van Malderick uit Maurik in het pakket verwerkt.

Met de samenstelling van het rooster zag het bestuur zich voor een pittige klus geplaatst. Niet alleen waar het om de verdeling van de beschikbare uren ging, maar ook in de bezetting door de leiding. Voor het merendeel zijn bij de club de bekende trainers en trainsters behouden. Niet voor de gymsport, waar in het nieuwe seizoen Diana Hol de honneurs waarneemt. Zij heeft grote ervaring en gaf al les in Rijswijk en sluit daarmede aan binnen de eenwording met Malderick. Bij de bootcamp is Gustav van Blokland een nieuw gezicht.

Noodzaak nieuwe sporthal

Het scala aan mogelijkheden bij DOS Sportief onderstreept nog eens de noodzaak van een nieuwe sporthal. Zo staat bij DOS Sportief de opzet van een volleybalafdeling even in de ijskast. ,,We willen eerst terdege de animo toetsen, maar hikken ook tegen het tekort aan zaaluren aan. We hopen dat na vele jaren van wachten en teleurstellingen de politiek nu spoedig de knoop doorhakt en besluit tot bouw van de sporthal", laat de club weten.

Om nieuwkomers aan te moedigen en vooral het nut van sport te bewijzen mogen zij op alle lessen de eerste twee weken gratis deelnemen.