• FC Lienden

Hans van de Haar nieuwe trainer FC Lienden

LIENDEN  FC Lienden is de voorbereiding op de competitie seizoen 2018/2019 begonnen. Een bijna complete spelersgroep heeft maandagavond onder leiding van trainer Hans van de Haar de eerste training afgewerkt.

Hans van de Haar is terug als trainer bij FC Lienden. Afgelopen seizoen stapte de 43-jarige oefenmeester drie wedstrijden voor het einde van het seizoen tijdelijk in als vervanger van de opgestapte Hans Kraay jr. FC Lienden verkeerde sportief in zwaar weer en een helpende hand moest geboden worden. Uit de laatste drie wedstrijden werden vervolgens zes punten behaald. Juist genoeg om met een 14e plek precies boven de nacompetitieplaatsen te eindigen. De Stichting Voetbalondersteuning FC Lienden is er nu in geslaagd om Hans van de Haar voor het komende seizoen weer als trainer/coach van FC Lienden vast te leggen.

Van de Haar was al eerder drie seizoenen als trainer aan FC Lienden verbonden. Hij behaalde met de club twee jaar achtereen het kampioenschap van de Topklasse en werd met FC Lienden ook algemeen amateurkampioen van Nederland. Daarna maakte de voormalige profvoetballer de overstap naar Spakenburg om vervolgens ook nog bij FC Utrecht als spitsentrainer en assistent-trainer actief te zijn.

Hans van de Haar en zijn staf wacht komend seizoen een behoorlijke pittige uitdaging. Na een 6e plek in het eerste seizoen in de tweede divisie werd het afgelopen seizoen moeizaam een teleurstellende 14e plek behaald in een steeds sterker wordende competitie. Komend seizoen eindigen rond plek 9 zou mooi zijn. De doelstelling is in ieder geval om het beter te doen dan afgelopen seizoen en om vooral afstand te houden van de onderste regionen.  Met twaalf nieuwelingen in de selectie zal in de voorbereiding hard gewerkt moeten worden om klaar te zijn voor de openingswedstrijd op 25 augustus. Dan moet de ploeg op bezoek bij Neerlands oudste voetbalclub Koninklijke HFC in Haarlem.  Michel op 't Hoog maakt ook dit seizoen als assistent-trainer weer deel uit van de technische staf. De medische begeleiding van FC Lienden bestaat dit seizoen uit Hennie Kosman (verzorging), Rogier Rozenbrand (fysio) en André van Merkestein (arts).