Henrieke Meyering maakt goede rentree

ZOELEN Voor de derde week op rij vond er bij hippisch centrum De Lingebrug een dressuurwedstrijd plaats. Deze keer werd de wedstrijd georganiseerd door rijvereniging De Grote Brug. Een fors aantal ruiters van deze club was succesvol.

Zo stuurde in de klasse Z1 Cobie van der Vaart haar fraaie Fries, Hailey naar een eerste en tweede prijs (207/204.5). Joran Rijksen was succesvol in de klasse Z2/DE en werd hierin een keer eerste met zijn getalenteerde pony, Black Pearl (241). Ook een amazone van deze club, die zeer succesvol is, is Fleur Vlieger. Vanaf de eerste wedstrijd met haar Milson Ferdisom rijdt ze er bovenaan bij. Zaterdag werd ze opnieuw eerste, in de L2/DE (195.5). in dezelfde klasse, maar dan bij de paarden, ging het oranje lint met een winstpunt naar Henrieke Meyering op haar Ustinov-nakomeling Des'Ree. Na wat blessureleed bij een aantal van haar paarden was het lang geleden dat deze handige amazone in de baan verscheen, maar met haar nieuwe paard maakt ze weer een opvallend rentree. Louise van Beusichem behaalde in de M1 een eerste prijs met haar fijn lopende Arona (191.5). Ze moest haar zege overigens wel delen met Samantha van Gent met Gigant.

In Zoelen was ook Stal van het Gildeland weer nadrukkelijk aanwezig. In de klasse B, kleine maat werd Eva Berends eerste met Bueno van het Gildeland (186). In dezelfde klasse, maar dan grote maat ging overtuigend aan kop Marieke Geldof met Fleur van het Gildeland (198.5). Navarra van het Gildeland maakte zelfs furore met twee amazones in het zadel. In de L1/DE stuurde Franka Koster deze pony naar een tweede prijs (195). Vervolgens werd Sanne van Kalkeren er derde mee in een overvolle B/DE-rubriek (191.5). Lara van Soest was in het verleden bijzonder succesvol met Woldberg's Tobias. Deze superpony mag vanaf zijn nieuwe stal een jongere amazone weer verder op het dressuurpad brengen. Lara is overgestapt naar een grotere pony. Deze Mastro's Newi is zeker niet de eerste de beste want met zijn vorige amazone Amber de Groot deed hij al de nodige wedstrijdervaring op en won als zesjarige het Kampioenschap voor Jonge Dressuurpony's. Tussen deze blikvanger en Lara klikt het heel goed en het duo werd op de wedstrijd in Zoelen dan ook een keer eerste in de M1/DE (192.5). Vera Havers hield de eer van rijvereniging Satana hoog deze keer en pakte in de B/DE een tweede prijs met haar goed bewegende Ameretto (197).

Op zondag vond er nog een wedstrijd plaats bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath. Hieraan deed Michelle Diepeveen mee van PSV de Margrietruiters. In het zadel van haar nakomeling van Krack C, Bravour liet zij twee fijne Z1-proeven zien, waarmee ze twee winstpunten en tevens een eerste prijs behaalde. Michelle kreeg van de jury na afloop nog een aantal tips mee om haar score nog te verbeteren. Hiermee kan ze thuis in de training aan de gang.

Hippische agenda: 1 december: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij en vaardigheidparcours mennen bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 2 december: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 2 en 3 december: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen.