• Studio Mundo Tiel

Hopen op Poolse helden bij Profronde 

TIEL Toprenners naar Tiel halen, dat is één van de wensen van EB Personeelsdiensten. De hoofdsponsor van de Profronde van Tiel is al jaren betrokken bij het wielerevenement en heeft ook zo zijn eigen verlanglijstje: ,,Poolse toppers naar Tiel halen, dat zou geweldig zijn." 

 

Het waren de persoonlijke contacten met Wim van Rooijen die Eelco Bekker deden besluiten de Profronde van Tiel te gaan sponsoren. Het begin was voorzichtig, zoals hij het zelf omschrijft, maar de laatste jaren zet EB Personeelsdiensten een groter budget in. Zonder de hulp van dit bedrijf zou het voor de Profronde lastig zijn om zoveel grote namen naar Tiel te halen: ,,Het is een enorme publiekstrekker voor Tiel. Als het mooi weer is, en je ziet alle mensen op de terrassen genieten van het wielrennen, dat is geweldig om te zien", zo omschrijft Bekker één van de hoofdredenen om sponsor te zijn van de Profronde.  

 

Maar ook ter promotie van zijn bedrijf is Bekker ooit in de sponsoring gestapt: ,,EB Personeelsdiensten is een bekende naam geworden in de regio, men weet wie we zijn en wat we doen. Deze herkenning is belangrijk en komt voor een groot deel door de Profronde", weet Bekker. ,,Het heeft ook enorm veel goodwill gekweekt, en dat is ook belangrijk." 

 

Onder de medewerkers van EB Personeelsdiensten leeft het evenement ook: ,,Al ligt dat wel weer lastiger voor de mensen die op de kantoren buiten Tiel werken. Voor sommigen is het toch een hele afstand, naar Tiel toe, en anderen moeten ook werken." Mede om die reden bekent Bekker een eigen verlanglijstje te hebben als het gaat om renners naar Tiel halen: ,,Bij EB Personeelsdiensten werken we met Poolse uitzendkrachten. Ik teken er voor om de Poolse toppers Rafal Majka en Michal Kwiatkowski naar Tiel te halen. Als zij aan de start staan, wordt de Profronde voor onze medewerkers nog leuker. De Polen zijn nationalistisch. Zij komen dan echt allemaal naar Tiel om samen hun helden hartstochtelijk toe te juichen. Dat zorgt dan wel voor verbondenheid tussen onze medewerkers, maar ook met de inwoners van Tiel." 

 

Vorig jaar probeerde Bekker het Poolse duo al naar Tiel te halen, maar hij kreeg concurrentie van de Ronde van Polen die gelijkertijd plaatsvond. Nu is dat evenement verplaatst, en is de weg vrij. ,,Ik heb zeker al bij de organisatie aangegeven dat het geweldig zou zijn als Majka en Kwiatkowski kunnen komen." 

 

Het duo zou ook zeker niet misstaan op de deelnemerslijst. Zo won Majka in 2014 de bergtrui in de Tour de France en in datzelfde jaar pakte Kwiatkowski de wereldtitel op de weg, nadat hij eerder, in 2008, al wereldkampioen bij de junioren op de tijdrit werd.  

 

Bekker kijkt al uit naar de Profronde, met of zonder de Poolse helden. ,,Het is een schitterend evenement waar iedereen echt naar toe moet komen. We maken er gewoon een feestje van."