• ,,Het is nu mijn tweede seizoen in Lienden en ik heb het hier prima naar de zin - , laat Kenny Elders weten.

    Raphael Drent

'Ik kwam van de hel in de hemel'

LIENDEN Voor FC Lienden staat zondagmiddag om 14.30 uur op sportpark de Abdijhof de confrontatie met Jong Vitesse op het programma. Beide ploegen bivakkeren met een gelijk aantal punten in de onderste regionen.

door Henk Roozenboom

Voor FC Lienden is het zaak om de drie punten in eigen huis te houden en een directe concurrent af te schudden. De resultaten van de laatste weken met twee remises in uitwedstrijden bij GVVV en HHC plus een verdiende zege op Rijnsburgse Boys geven het team steeds meer vertrouwen. Dat zou een goede basis moeten zijn voor een klinkende overwinning tegen de jonge Arnhemmers.

Jong Vitesse is na de degradatie uit de Tweede Divisie binnen een jaar weer teruggekeerd. De ploeg staat onder leiding van Joseph Oosting. Hij volgde na de degradatie John Lammers op als hoofdtrainer van Jong Vitesse. Zijn opdracht was om zo snel mogelijk terug te keren naar de Tweede Divisie. Dat lukte op het nippertje. Na enkele slippertjes van gedoodverfd kampioen UNA greep Jong Vitesse op de valreep de titel in de Derde Divisie. De Drent Oosting is een telg uit een grote WKE familie uit Emmen. Een gevaarlijke jongen bij Jong Vitesse is centrumspits Thomas Buitink. Het is niet zeker of het 18-jarige talent in Lienden aan de aftrap zal staan. Door de beenbreuk van Vitesse spits Tim Matavs is hij de laatste twee weken opgenomen in de wedstrijdselectie van het grote Vitesse en heeft zijn eerste minuten in de Eredivisie gemaakt. Een ander gevaarlijk mannetje is rechterspits Mike de Beer. Hij komt uit Apeldoorn en maakt al sinds 2009 deel uit van de jeugdopleiding in Arnhem. De snelle vleugelspeler heeft dit seizoen al vier doelpunten op zijn naam staan.

KENNY ELDERS FC Lienden linksback Kenny Elders zal als directe tegenstander met deze Mike de Beer te maken krijgen. De kleine vleugelverdediger is weer terug op zijn oude niveau en zal zeker in staat zijn om de gevaarlijke de Beer in toom te houden. Vorig seizoen was Kenny Elders één van de sterkhouders in een soms wankel team. Dat leverde hem in het Tweede Divisie spelersklassement van Stad Tiel/Stad Buren een verdienstelijke derde plaats op. Tijdens de officiële prijsuitreiking, begin september, ontbrak Kenny Elders op het appèl. Onlangs heeft hij zijn trofee alsnog in ontvangst genomen: ,,Ik kon bij de uitreiking helaas niet aanwezig zijn. Ik had last van een ontsteking aan mijn hoornvlies, inmiddels zie ik alles weer haarscherp. Ik vind het heel leuk, dat ik in de prijzen ben gevallen. Is toch een mooie persoonlijke beloning voor een goed seizoen. Het is nu mijn tweede seizoen in Lienden en ik heb het hier prima naar de zin. Voordat ik in Lienden kwam heb ik in de jeugdopleiding van NEC gezeten, maar net het laatste stapje niet kunnen maken. Ik ben toen overgestapt naar Achilles'29 in Groesbeek en heb daar ongeveer 40 wedstrijden in de Eerste Divisie gespeeld. In 2017 ben ik daar, achteraf gezien, net op tijd vertrokken naar Lienden. Daar kwam ik van de hel in de hemel. Naast het voetbal ben ik werkzaam als personal trainer in een sportschool in Huizen in 't Gooi. Binnenkort ga ik met mijn gezin terug naar onze roots in de buurt van Nijmegen. We gaan ons vestigen in Beuningen. We hebben twee kinderen van 3 jaar en de jongste is 10 maanden. We hopen straks in Beuningen ons geluk te vinden en ons daar definitief te settelen."