Indiena Summer in topvorm

KAPEL-AVEZAATH Afgelopen weekend stond bij PSV de Roskam een dressuurwedstrijd op het programma. Door het onverwachte overlijden een paar dagen eerder van de erevoorzitter van deze paardensportvereniging, Willem van der Linde, werd de betreffende wedstrijd afgelast. Voor de betreffende vereniging is de oud-wethouder uit Kerk-Avezaath van onschatbare betekenis geweest. In 1945, vanaf de oprichting, werd hij lid en vervulde vervolgens verschillende functies binnen het bestuur: penningmeester, secretaris en uiteindelijk voorzitter. De laatste functie heeft hij zelfs diverse decennia vervuld. In 2014 werd Wim benoemd tot erevoorzitter van De Roskam. Terecht na bijna zeventig jaar vrijwilligerswerk; een immense prestatie en tevens een lichtend voorbeeld voor leden van welke sportclub dan ook. Wim was altijd enthousiast, had voor iedereen een luisterend oor, bemiddelde waar nodig in de club en hield steeds hetzelfde doel voor ogen: ,,paardensport mogelijk te maken voor iedereen, voor de jeugd in het bijzonder, liefde voor het paard en met elkaar ervan genieten."

Bij HSA Ravenswaaij vond vrijdag een avondwedstrijd plaats. Hier maakte ondermeer Aliene Ruyter indruk. Met Bomba startte de amazone van rijvereniging De Batavieren in de klasse Z1 en mocht twee keer aansluiten als tweede (223/219). In het winterseizoen concentreert Aliene zich met haar Verdi-zoon op de dressuur, maar tijdens de overige seizoenen ligt de nadruk op de eventing. Vorig jaar nog werd het duo uitgezonden naar het EK Young Riders in Italië en reden ze er op verschillende andere wedstrijden, nationaal en internationaal op CIC2**-niveau bovenaan bij.

Na de onlangs gehouden Betuwecup en de Betuwe Linge Cup organiseerde menvereniging Waal en Linge afgelopen vrijdag en zaterdag de eerste editie van de gelijknamige Waal & Linge Cup. Deze indoormarathon vond plaats bij de Harten Hoeve in Deil. Deelnemers van Friesland tot Brabant schreven in voor de wedstrijd. Verschillende Betuwnaren deden mee, maar moesten het toch afleggen tegen het mengeweld van elders. Alleen Janneke den Hartog uit Ingen liet zich niet verjagen. Vorige maand won ze de finale van de Betuwe Linge Cup met Indiena Summer. In Deil stuurde ze in de finale op zaterdagavond haar felle bruine merrie foutloos en razendsnel tussen de hindernissen door . Dat leverde haar in de rubriek Enkelspan Pony een fraaie eerste plaats op. De tweede plaats was voor Thijs Gerritsen uit Maurik. Ook hij liet met zijn pony alle balletjes op de kegels liggen, maar hij kwam een seconde tekort op de tijd van Janneke. In dezelfde rubriek eindigde Geke Blokland in de finale op een vijfde plaats. Zij staat regelmatig als groom achterop bij Nick de Haas, de kleinzoon van de bekende menner uit Maurik, Nico Avezaath. Vader en moeder, Henri en Nancy de Haas zijn ook enthousiaste menners, de men-genen zijn er thuis dus met de paplepel ingegoten. Nick startte in Deil in de Jeugdrubriek en zette de snelste tijd neer. Dit leverde hem een eerste prijs op. Zus Jennifer mocht in dezelfde categorie aansluiten als tweede.

Hippische agenda: 18 en 25 februari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug; 19 en 24 februari: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 12 en 26 februari: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath.