• Manuela van Biesbergen
  • Manuela van Biesbergen

Jeugd DOS Sportief dik in de prijzen

ECK EN WIEL Bij DOS Sportief valt het ene succes na het andere op de mat. In de rayonfinales laat ook de jeugd zich danig gelden. Daantje Vossenaar en Nienke de Heus bij de talenten bekronen hun optreden in de vierde divisie zelfs met goud.

Vossenaar is een turnster met een geheel eigen stijl. Zij liet oefeningen zien met veel aandacht voor vormspanning en netheid. Sprong zette haar op een gedeelde tweede plaats met 13,450 punten. Op vloer werden haar sterke elegantie en vloeiende bewegingen duidelijk zichtbaar, hetgeen uitmondde in een gouden medaille met 11,350 punten.

Nienke de Heus (pupil vierde divisie) was vol zelfvertrouwen. Op sprong verdiende zij veel punten door beide landingen te bedwingen. Ze werd hier derde met 13,275 punten. Op vloer presenteerde zij vlotheid, gekoppeld aan een goede uitvoering. Het leverde een eerste plaats op met 13,850 punten. In deze categorie, maar dan vijfde divisie, deed ook Elise van der Lee mee. Zij werd zesde op brug en vijfde bij sprong.

Met Victoria van de Greijn en Britt Verhoeks was DOS Sportief in de vierde divisie vertegenwoordigd in de jongste leeftijdscategorie. De kleine pittige Victoria greep al meteen brons op vloer en breidde haar feestje uit met een plak van dezelfde kleur op sprong. Britt daarentegen verspeelde haar kansen op balk door een val. Nicolien Eerbeek deed in deze categorie op twee onderdelen mee in de vijfde divisie. Op brug eindigde zij als zevende (12.050 punten) en op sprong (12.750 punten) als vierde.

Judith Loef kwam in de tweede groep pupil van de vierde divisie met een vijfde en twee zesde plaatsen goed mee, maar zag haar kansen door een val bij balk en vloer teniet gedaan. Britte van Buuren (tweemaal achtste) miste op de onderdelen sprong en brug de afwerking en moeilijkheid om hoger te eindigen in de vijfde divisie. Sterre van Leeuwen deed een poging op brug in de zesde divisie. Mede door de zenuwen en de daardoor ontstane slordigheid bleef het bij een zesde plaats.