Jill Kempes gaat goed in het Z

RHENOY De zomer is weer aangebroken en traditioneel wordt het wat rustiger in de paardensport. In dit weekend waren er slechts twee dressuurwedstrijden in de regio. Op zaterdag konden de dressuurruiters terecht bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy. Hier ligt sinds kort een nieuwe buitenrijbaan en daar kon heel fijn op gereden en goed gepresteerd worden. Ondermeer door Anouk Vermeulen. Eerder maakte zij furore in de wedstrijdring met Dante. Inmiddels is ze ook gestart met een nieuwe troef. Met deze Vira werd ze twee keer eerste in de klasse B (196.5/194.5).

Zondag vond een dressuurwedstrijd plaats op het clubterrein van rijvereniging De Malsnaruiters in Buurmalsen. Ook hier werden ondanks de hitte goede prestaties neergezet. Jill Kempes behaalde de afgelopen weken in record tijd de benodigde winstpunten in de M2 om over te mogen stappen naar de klasse Z1 met haar pony Keulse Hoeve's Zorro. In Buurmalsen deed de jonge amazone dan ook mee in de zware klasse en werd twee keer overtuigend eerste (70.29/69.12). Fleur Vlieger heeft ook zo'n fijne leerpony en rijdt bijna iedere keer dat ze op wedstrijd start in de prijzen met haar Milson Ferdisom. Dat was zondag in Buurmalsen niet anders. Hier werd de amazone van De Grote Brug een keer eerste in de L1/DE (186.5). Op dezelfde wedstrijd startte ook Ilse de Wit van de Rijnruiters. Zij gaat niet zo vaak op pad met haar merrie, maar als ze dat wel doet, rijdt ze eigenlijk altijd in de prijzen. De combinatie liet twee hele nette L2-proeven zien en werd daarmee twee keer eerste (192/189).

Hippische agenda:

21 juni: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 24 juni: dressuurwedstrijd bij PSV de Margrietruiters in Ommeren en PSV de Lekzoomruiters in Culemborg; 25 juni: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath en PSV de Lekzoomruiters in Culemborg; 30 juni en 9 juli: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 1 en 2 juli: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 5 juli: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam; 6 juli: dressuurwedstrijd bij rijvereniging Tielerwaard-West in Herwijnen.