• Cees van Cuijlenburg
  • Cees van Cuijlenburg
  • Cees van Cuijlenburg

Juf Diana haalt Gymsport bij DOS Sportief omhoog

ECK EN WIEL/MAURIK/RIJSWIJK Een bestaand project een nieuwe impuls geven. Het is aan gymjuf Diana Uithol (48) toebedacht. Zij is sinds kort verantwoordelijk voor het wel en wee van alle afdelingen Gymsport bij DOS Sportief. De vrouw, die zo'n beetje haar hele leven in de turnsport zit, ziet in het plan een geweldige uitdaging. Haar aanstekelijke enthousiasme vormt daarbij de basis voor het slagen.

,,Zo langzamerhand behoor ik bij de inventaris'', zegt zij met een veelbetekenend lachje. Als kleuter zette zij bij de gymnastiekvereniging Malderick de eerste schreden in de sportzaal. Die kregen snel een vervolg met op jonge leeftijd een plaats in de selectie en meedoen aan wedstrijden. De volgende stap bestond uit assisteren van de leiding. Een klein telsommetje leert dat zij intussen al weer 33 jaar les geeft.

Het opgaan van Malderick in DOS Sportief doet haar nog altijd een klein beetje pijn. ,,Het is de beste oplossing, maar je neemt moeilijk afscheid van de vertrouwde situatie'', zo legt Diana in alle eerlijkheid uit. ,,Maar ik ben ook wel weer blij met de grotere kansen die er liggen en de betere perspectieven. Ik ga mij daarom voor de volle honderd procent inzetten." Vooral de mogelijkheden om geleidelijk door te stromen op grond van aanleg en niveau noemt Diana een belangrijk pluspunt.

Jongensturnen

Op maandag en dinsdag is er Gymsport in de sportzaal van Eck en Wiel, op dinsdag met twee afwisselende lessen in de fraaie accommodatie van Rijswijk. De meisjes zijn daarbij in de meerderheid, maar de laatste tijd valt er bij de jongens een toenemende belangstelling te ontdekken. Zelfs in die mate dat langzaam maar zeker de gedachte ontstaat om het mannenturnen bij DOS Sportief te laten terugkeren. ,,'Dat zou alleen kunnen met een combinatie van de leden uit twee groepen, maar zover zijn we nog niet. Het is een mooie gedachte, maar we gaan eerst streven naar vergroten van de bestaande afdelingen'', aldus Diana Uithol.

Het super aantrekkelijk maken van deze puur recreatieve bewegingslessen speelt daarbij de hoofdrol. Maar de trainster denkt ook aan nevenactiviteiten om het bindingselement te vergroten, zoals speciale clubwedstrijden en ontmoetingen met andere clubs. ,,Gewoon om de belevingsvorm te verhogen en een aparte dag te hebben.'' De jeugd blijft Juf Diana als geen ander boeien. ,,Het is niet alleen leuk, maar zelfs geweldig om de kinderen bezig te zien. Het geeft je ongekend veel voldoening. Als ze genieten ga je zelf ook genieten." Zo was het ook tijdens het fotograferen van alle groepen met een winterse entourage.

Bij foto's:

De jongens vormen bij DOS Sportief in Eck en Wiel op maandag een stoere groep, ook op dit winterplaatje.

In Eck en Wiel zijn de Gymsport meisjes al helemaal in kerstsfeer.

Bij DOS Sportief Gymsport Malderick heerst grote blijheid met de samensmelting van twee groepen voor een fotomoment. Dat wordt geaccentueerd met een sprekende actie op de voorgrond.