• M.J.C Tijs
  • M.J.C Tijs

Kampioenen Si-Jak op 15e Open NK Hapkido

VARIK De 15e Open Nederlandse Kampioenschappen werden weer voor de 15e keer in de Interwey sporthal te Culemborg gehouden. Deze werden georganiseerd door de Nederlandse Hapkido Bond.

 

Het openingswoord van deze speciale jubileum editie werd verzorgd door Wethouder van sport uit Culemborg Fouad Sidali. Als eregast was grootmeester Albert van Mildert o.a. 9e dan Jiu-Jitsu aanwezig. Dit jaar streden weer vele deelnemers uit verschillende landen op meerdere onderdelen om het brons, zilver en goud.

Na zeer spannende wedstrijden in een internationaal deelnemersveld werden er door Si-jak veel goede resultaten behaald. Trainer/coach Martin Zingel, was dan ook erg trots op de goede resultaten van al zijn pupillen.

 

Voor de Variker Martin Zingel, organisator van dit 15e ONK was er ook heel speciaal moment. Hij ontving uit handen van Karla Kalkhoff en Nadine Gößling namens de (IHC) International Hapkido Cooperation de Europese Hapkido Organisatie voor zijn inzet voor het Hapkido zijn promotie voor de 7e dan. Hij kan zich scharen bij een klein select groepje hoogst gegradueerde Hapkidokas in Nederland.