• Marco van Overbeek

Kwalificatie NK Beach Soccer in Zoelen

ZOELEN Een primeur bij SCZ; de hele maand juni staat bij de Zoelense voetbalclub in het teken van Beach Soccer, voor jong en oud. Voor de gelegenheid wordt een zandbodem aangelegd, die vervolgens blijft liggen en ook gebruikt kan worden voor andere doeleinden, bijvoorbeeld Beach Volleybal.

Jarenlang vond het Beach Soccer-toernooi plaats bij voetbalclub Theole. Deze stopte de samenwerking en dus moest de organisatie van deze populairder wordende sport op zoek naar een nieuwe locatie. De voorzitter van SCZ is blij met deze stap: ,,Wij zagen als club hierin een kans om onze leden, maar ook de inwoners van Zoelen meer te bieden dan alleen voetbal. Nu kunnen er bijvoorbeeld de plaatselijke school en volleybalclub gebruik van maken alsmede overige verenigingen, niet alleen uit Zoelen, maar uit de gehele regio. Dit komt overeen met de wens die de gemeente heeft geuit om verenigingsgebouwen beter te kunnen benutten. Als club willen we ook de organisatie van het Beach Soccer bedanken voor deze geboden kans en we hopen natuurlijk op een langdurige en succesvolle samenwerking."

Alle teams starten per leeftijdcategorie in poules en kunnen zich tijdens die dag kwalificeren voor het finaleweekend op 30 juni en 1 juli. In dit finaleweekend kunnen ze als team een NK-ticket bemachtigen. Dit NK vindt plaats in Scheveningen, op 28 en 29 juni.

Op 2 juni wordt in Zoelen begonnen met de kwalificatie voor het finaleweekend voor de jongste jeugd O-9 en O-11. Een week later komen hiervoor de jongens en meisjes van O-13 en O-15 aan de beurt. Zaterdag 23 juni spelen O-17 en O-19 voor een startbewijs op het finaleweekend. Een dag later krijgen de dames en heren hun kans. Voor meer informatie en inschrijven: www.beachclubzoelen.nl of de gelijknamige Facebook-pagina.