Lara van Soest blijft winnen

RAVENSWAAIJ Geesje van Kalkeren bezocht vrijdagavond de dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij. In het zadel van Gucci van het Gildeland werd ze twee keer eerste in de klasse Z2 (209.5/208).

Ze nam ook een leerlinge van haar mee. Deze Lisa Polman startte met Rafaella van het Gildeland in de klasse M1/DE en behaalde naast een eerste prijs tevens een winstpunt. Een dag later verscheen dezelfde combinatie in de baan bij de tweedaagse dressuurwedstrijd bij hippisch centrum De Lingebrug. Deze proef in de voor de combinatie vrij nieuwe klasse leverde al hogere punten op en wederom een eerste prijs. Stalgenoot Eva Berends verscheen in Zoelen met Bueno van het Gildeland in de ring en werd in de klasse L1/AB eveneens eerste (186.5).

In diezelfde klasse, maar dan met een C-pony was het oranje lint voor Anouk van Hese met Contessa's Winston (193). De bonte pony, Gringo van Tanya Hekman was zondag in de eerste proef nog niet helemaal bij de les, maar in de tweede L2-proef had zijn amazone hem heel fijn aan het lopen en dat resulteerde niet alleen in een eerste prijs, maar tevens in een winstpunt. Een dag eerder werd deze klasse gewonnen door Franka Koster met de getalenteerde Fay Fortuna, die ze op wedstrijd uitbrengt voor het bekende jurylid Lilian Kreuger. De mooie merrie en Franka vormen nog niet zo lang een combinatie, maar hebben duidelijk een klik met elkaar. Lara van Soest was beide dagen onverslaanbaar in de klasse M1/DE. In het zadel van Mastro´s Newi werd ze twee keer eerste met hoge punten (206.5/200). Met haar andere pony, Onyx van de Kleine Vlier mocht ze beide keren aansluiten als tweede (205.5/193.5). Lara reed zowel op zaterdag als op zondag per pony maar één proef. Wel een tweede proef startte wel Iris van der Gaag met Sandu en werd daarin vervolgens eerste (180). Jill Kempes bleek beide dagen niet te kloppen in de Z2/DE. Haar Pippin's Playboy raakt steeds beter bevestigd in de oefeningen en liet dan ook hoge punten op het protocol noteren (74.62/72.00/67.18/64.00). Het optreden leverde tevens vier eerste prijzen op. Ook door de paardencombinaties werd goed gepresteerd. Janique de Ruiter werd met de door de familie zelf gefokte Incredible twee keer eerste in de klasse B (193.5/187.5). In die klasse mocht Dorothé Ducro van De Rijnruiters twee keer aansluiten als tweede met haar Estherette (190/184.5). Die plaatsing was in de volgende klasse, de L1 in beide proeven voor Manuela Briene met Shanike (200.5/193). In de klasse L2 was er nog een tweede prijs voor Isa van Giersbergen op Wienke (188.5). Daarmee lijkt deze fijn rijdende en jonge amazone moeiteloos de overstap van pony naar paard te maken.

Zaterdag werd de klasse M1 een keer gewonnen door Yvonne Termeer met haar Hommage (199). De amazone uit Kapel-Avezaath heeft de Chagall-dochter nog maar enkele maanden, maar er al het nodige mee gewonnen. Danielle van Neerbos mocht in die rubriek in beide proeven als tweede aansluiten op haar Trakehner, Empire (201/197.5). Op zondag werd de klasse M1 gecombineerd met de M2. Beide een keer zowel eerste als tweede werden Bo Burgers met Arana (M2, 192/191) en Marcella de Ronde (M1, 192.5/190.5) op Giovanelli, het getalenteerde als springpaardgefokte menpaard van haar vader Piet. Het was al weer even geleden, maar in de Z1 verscheen Annemarie van Essen in de ring. Met de door haar familie gefokte Fadorijke mocht ze een keer als eerste opstellen (216.5). Leuk detail: dochter, Julia van Raay startte op dezelfde wedstrijd met haar pony Boy en mocht in de klasse B eveneens een keer als eerste opstellen (190). Van wie zou ze haar talent hebben? In de klasse Z2 was er een hoofdrol weggelegd voor Anet van Kalkeren. Op zaterdag werd de amazone van De Grote Brug een keer eerste met de zijn naam eer aandoende Eyecatcher (205.5). Op zondag mocht deze combinatie een keer als tweede aansluiten (208.5). Naast onder het zadel waren ook verschillende menners actief. Zo ging Erik van den Bosch van De Batouwers naar de wedstrijd in Heesch en zette daar een keer de L-vaardigheid op naam met Elyvia. Judian Zaaijer ging voor een selectiewedstrijd naar Overasselt en werd daar twee keer eerste in de L-vaardigheid. Hiermee heeft ze zich met Jani van de Korenhoeve weten te plaatsen voor de Districtskampioenschappen over enkele weken in Ermelo.

Hippische agenda:
23 en 24 februari: minimarathon mennen bij de Harten Hoeve in Deil; 24 en 25 februari: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath, 27 en 28 februari: Bixiefeest en spelletjesdagen bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 3 maart: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy; 3 en 4 maart: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen.