• Lisanne van Meerten is al langere tijd in bloedvorm

    Gemma Jansen

Lisanne van Meerten opnieuw niet te kloppen

DEIL Afgelopen vrijdagmiddag en zaterdag stond bij de Harten Hoeve in Deil alles in het teken van de indoormarathon. Het uitdagende parcours bestond uit verschillende hindernissen met meerdere doorgangen, alsmede kegelpoorten waar de paarden en pony's met hun wagens doorheen moesten. Daarbij was het de bedoeling om de balletjes op de kegels te laten liggen. Dit vroeg in ieder geval de nodige stuurmanskunst van de deelnemende menners. Ondanks de koude waren er weinig afmeldingen en tijdens deze wedstrijd verschenen negentig aanspanningen in de baan, daaronder paarden en pony's, enkelspannen, tweespannen en zelfs vierspannen. Ook het publiek liet zich niet afschrikken door de lage temperatuur en stond in flinke getale langs de zijlijn om de deelnemers luidkeels aan te moedigen. De wedstrijd werd georganiseerd door menclub Waal & Linge. Lisanne van Meerten verkeert het hele seizoen al in topvorm en bleek ook deze wedstrijd niet te kloppen met haar Justine. In de rubriek Enkelspan Pony bleef ze in de finale niet alleen foutloos, maar tevens de nummer twee bijna vier seconden voor. Lisanne maakt inmiddels deel uit van het perspectieventeam voor jonge mentalenten. In de eveneens goed gevulde categorie Enkelspan Paard was er een derde prijs voor Mardie van den Hater. Ze was in de finale sneller dan de nummers één en twee, maar liet in de haast wel een balletje rollen en dat leverde vijf strafseconden op. In dezelfde rubriek mocht Alfons Kosterman als vijfde opstellen met zijn altijd meedenkende Madelief. Deze aanspanning bleef foutloos in de finale. Ingrid van Cleef stuurde haar Welshen naar een derde plaats in de categorie Tweespan Pony.

Op zaterdag en zondag vond een dressuurwedstrijd plaats bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath. In de Z2 ging op beide dagen Anet van Kalkeren een keer aan kop met haar Eyecatcher. De donkerbruine ruin heeft zich de laatste maanden positief ontwikkeld en pakt het werk steeds beter aan. Op zondag was er in die klasse ook nog een oranje lint voor Melianne van Wakeren met haar Gommibee. In de Z1 deed zaterdagochtend Michelle van Diepeveen mee met haar Bravour. De amazone van De Margrietruiters had zich verslapen en arriveerde op het nippertje op de wedstrijd. Dit maakte echter niet uit voor de gevraagde sportieve prestatie, want haar bruine ruin deed braaf wat van hem werd verwacht en dat resulteerde in een eerste prijs met een mooie score (213.05). Fleur van der Gun berijdt sinds kort Grandeur Utopia. Deze zoon van Amazing Star werd in het verleden succesvol in de sport uitgebracht door Desiree van Kessel totdat hij op rust moest vanwege een blessure. Inmiddels is deze blessure weer geheel hersteld en is Fleur zijn nieuwe amazone. Dat het goed klikt tussen hen beide bleek uit het resultaat: het duo werd twee keer eerste in de klasse B met hoge scores, 204 en 202. Vera Havers van Satana startte op dezelfde wedstrijd in de L1/DE met haar Ameretto en werd eveneens twee keer eerste (192.5/192).

Hippische agenda: 27 en 28 februari: Bixiefeest en spelletjesdagen bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 3 maart: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy; 3 en 4 maart: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 9 en 16 maart: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 10 maart: dressuurwedstrijd HC de Lingebrug in Zoelen; 11 en 17 maart: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam; 18 maart: dressuurwedstrijd bij Manege Satana in Erichem.