Maxime Bakker twee keer eerste in Z2

ZOELEN Bij hippisch centrum De Lingebrug worden, door verschillende verenigingen, bijna wekelijks dressuurwedstrijden georganiseerd. Afgelopen zaterdag lag de organisatie van de wedstrijd in handen van Ons Genoegen. De startlijst was overvol en er werd gemiddeld goed gepresteerd in Zoelen.

Ondermeer door Roskam-amazone Maayke Romijn. Zij stelde in de M1 Glenna Ghriane aansprekend voor en dat resulteerde in een eerste en tweede prijs (194/189.5). In de andere M1-proef ging het oranje lint naar Tielse Rozemarijn Jongepier op Forever (195). In deze klasse, maar dan bij de ponycombinaties, werd een oranje lint verdiend door de fijn sturende Lisa Molenaar met Kaluha van Contessa (203). Machteld Hoeflake heeft in de L2 al de nodige successen geboekt met haar Gorelja. Ook deze wedstrijd reed zij bovenaan mee en werd met haar extra fijn bewegende, bruine merrie twee keer tweede in de klasse L2 (198.5/197). Boas van Lois Berends heeft eigenlijk een reputatie als het gaat om goed springen, maar tussen de witte hekjes lopen, gaat hem ook heel goed af. Het duo werd mooi eerste in de klasse B/AB. De Lingebrug is de thuisbasis van Maxime Bakker. Samen met haar ouders runt ze dit hippisch centrum al enige tijd. Zij deed deze keer niet mee aan de thuiswedstrijd, maar bezocht met haar Eurithmic de dressuurwedstrijd bij hippisch centrum De Lappenheide in Acquoy. Hier stuurde ze haar bruine merrie heel fijn door beide Z2-proeven en dat leverde dan ook twee eerste prijzen op (215.5/214.5).

Ook op zondag was er wedstrijd bij HSA Ravenswaaij. In de Z1 was er een tweede prijs met een winstpunt voor Laurie Jansen op Ciao Bella LL. De schimmelmerrie lijkt weer goed hersteld van haar schimmelinfectie. Thamar Mobach stelde schimmelhengst Exspensive van de familie Lutterveld uit Lienden correct voor in de M2 en werd daardoor eerste in deze klasse (186). In de M2/DE ging in beide proeven Benthe du Fossé aan kop met Goldwind Empire's Style (187/186). Ondanks dat de chique vosruin soms iets kijkerig en sensibel is, kan Benthe er heel goed mee overweg en heeft er al de nodige prijzen mee gewonnen. Thuis wordt al volop getraind voor de overstap naar de Z1. In de M1 mocht Annebeth de Kok ook een keer het oranje lint ophalen voor haar nette verrichting met Elise. Deze dochter van Zurich was in de week voorafgaande aan de wedstrijd regelmatig ondeugend, maar gedroeg zich in Ravenswaaij weer keurig. In de L1 werd Ylona van Ginkel twee keer overgtuigend eerste met Giovanni B (204.5/198). Haar eigen paard, Dashing is al enige tijd uit de roulatie vanwege een lastige blessure. Van de familie Bijl uit Hernen heeft ze de beschikking gekregen over de zesjarige zoon van United, zodat ze toch kan rijden. Het klikt uitstekend tussen deze gelegenheidscombinatie. Manoek van Ewijk had het dit weekend druk met een heel andere tak van paardensport. ,,Nadat ik een paar maanden geen wedstrijd heb gereden met mijn Darlinca, voornamelijk door afgelaste wedstrijden vanwege slechte weersomstandigheden, ben ik afgelopen weekend twee dagen op pad geweest met mijn merrie. Ik moest nog een keer starten om geselecteerd te kunnen worden voor het District Kampioenschap. Zaterdag reed ik mijn eerste wedstrijd van 2017. Dit was in Nijkerk bij manege De Lange Boom. Het was voor Darlinca pas de tweede keer in de klasse M-dressuur, maar we werden toch mooi twee keer eerste met 186 en 209 punten. Darlinca had daar overigens in de eerste proef nog wel last van bakkabouters, waardoor spanning ontstond. De tweede proef daarentegen ging heel erg fijn! Zondag hebben we meegedaan aan de menwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath. Ook hier werden we twee keer eerste, met voor allebei de proeven 194 punten. Met deze prestatie hebben we ons definitief geselecteerd voor het Districtskampioen, dat over enkele weken in Ermelo wordt gehouden. Ik ben heel dankbaar voor dit mooie weekend!"

Tijdens de wedstrijd in Kapel-Avezaath wisten meerdere aanspanningen zich te plaatsen voor dit kampioenschap. Zoals Geke Blokland. Zij werd met haar pony Ronnie twee keer eerste in de L-dressuur met hoge scores, 210 en 203.5). In de L-vaardigheid bleef ze foutloos in zowel de eerste omloop als de barrage en ook dit leverde haar een oranje lint op. Ze mag naar het DK in beide disciplines. Hetzelfde geldt voor Judian Zaaijer. Zondag stuurde ze haar Jani van de Korenhoeve naar een eerste en tweede prijs in de L-vaardigheid, maar ze wist met haar zwarte blikvanger ook in de dressuur goed te presteren. Het DK voor paarden vindt 4 maart plaats in Putten. Echtgenoot Teun behaalde zondag een eerste prijs in de L-dressuur met Jelske (205.5) en mag ook daarheen. Lisanne van Meerten zette twee pony`s in. Met de leidsels in handen van Thom werd ze na twee foutloze ritten tweede in de L-vaardigheid. Met haar bekende Justine voor de wagen bleef ze eveneens dubbelnul in de M-vaardigheid en dit leverde een oranje lint op. Ook deze Liendense menster mag voor zowel dressuur als vaardigheid naar Ermelo. Mirjam Wage stuurde haar Yvancka feilloos rond door de M-vaardigheid en behaalde daarmee niet alleen een eerste prijs, maar verzekerde zich daarmee tevens van een startplaats op het DK. Leuk detail, ook een andere pony van Mirjam, Yvancka's dochter Kelly, mag naar het DK. Het optreden van Sandra de Ronde in Kapel-Avezaath met haar New Forester Hoogveld's Yasmin leverde in de ZZ-dressuur een oranje lint en een afvaardiging naar het DK op. Ingrid van Cleef won zondag op de wedstrijd met Carlos, het paard van haar vader, de L-vaardigheid.

Hippische agenda:

24 februari: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 25 februari en 4 maart: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug; 26 februari: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 4 en 5 maart: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong; 5 maart: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem.