• Foto: Ab Donker

MEC legt zwakheden titelkandidaat bloot

MAURIK In de vijfde klasse D Zuid 1 lijkt de rol van RKVSC in de titelstrijd uitgespeeld. MEC'07 uit Maurik legde de zwakheden van de thuisclub feilloos bloot en won de wedstrijd uiterst verdiend met 1-3.

Het eerste kwartier was helemaal voor MEC'07. Dat leverde de ploeg na vijftien minuten een strafschop op. Remco van Biesbergen werd in het strafschopgebied neergelegd. Brian Verbeek benutte de penalty beheerst: 0-1.

Daarna was de wedstrijd wat meer in evenwicht, maar kansen bleven uit. Uit het niets werd het toch 1-1. Daarna pakte MEC'07 de draad weer op, kreeg ook kansen, maar scoorde vooralsnog niet.

De tweede helft was nog geen zestig tellen oud, toen Verbeek de bezoekers op 1-2 zette. RKVSC was duidelijk van slag en verdedigde knullig. Dat gaf Raymond van Oijen de kans om er 1-3 van te maken.

MEC'07 zakte daarna wat in. De enkele kans die RKVSC nog kreeg, werd door doelman Jaap Blankenstein uitstekend onschadelijk gemaakt. De voorsprong werd dan ook vrij eenvoudig over de streep getrokken.