Moeder en dochter beide in de prijzen

ZOELEN Het is bijna ieder weekend raak bij hippisch centrum De Lingebrug. Meerdere verenigingen organiseren er regelmatig hun wedstrijden. Donderdag vond de wedstrijd van Ons Genoegen plaats in Zoelen.

Van de vlakbij gelegen Stal van het Gildeland deden ook deze keer enkele combinaties mee, die tevens succesvol waren. De zusjes van Soest reden beide in de prijzen. Joyce pakte met Bella van het Gildeland een tweede plaats in de klasse M2/DE (182) en Maud stuurde Raffaëla van het Gildeland naar dezelfde klassering in de klasse M1/DE (186.5). Eva Berends legde in de klasse L1/AB in beide proeven beslag op het oranje lint (193/183). Machteld Hoeflake uit Zoelen stelde in beide proeven Viwendy winnend voor (219.5/206). Daarmee maakte deze elitemerrie een fraai debuut in de wedstrijdsport. Aansluiten als tweede mocht Corrie van Meeteren met Bujelinda M (193.5): Het was bijna een half jaar geleden, dat ik ben gestart. Mijn winstpunt was het laatste puntje, wat ik nodig had om M1-dressuur te mogen starten. En ik had gelukkig ook een 8 op het protocol voor het halsstrekken. Nog leuker vond ik het debuut van mijn dochter Annefleur in de L2 met haar pony, op dezelfde wedstrijd. Ze werd twee keer eerste met 198 en 193.5 punten. De kop is eraf. Zij had zelfs twee achten op haar protocol; voor het binnenkomen en een volte in de galop. Zo samen op pad gaan is wel heel erg leuk." In de klasse B/DE werd de overwinning verdeeld tussen Thirza van de Pol op Schermeer´s Hof Bambi (188.5) en Lois Berends met Babousca (183).

Nog zo´n succesvolle ponyamazone is Lara van Soest. Zij deed in Zoelen mee met Onyx van de Kleine Vlier en werd twee keer eerste in Z1/DE met mooie scores van 68.68 en 64.71. Samantha van Gent startte met Gigant en behaalde in de goedgevulde klasse M2 een derde prijs (184.5). Twee dagen later deed de grote Briljant-zoon op dezelfde locatie mee aan de wedstrijd van De Waalzoomruiters. Ditmaal zat zijn eigenaresse, Liane Maatkamp in het zadel. De combinatie reed mee in de klasse Z1 en werd een keer tweede (208). Ook op zaterdag startte Fleur van Beek van de organiserende vereniging. Met haar nieuwe troef, Ivo werd ze een keer eerste in de klasse B (196.5). Isa van Giersbergen reed vorige week al in de prijzen met haar Sluypenberg's Britt en deed zaterdag dit staaltje nog een keer over met een eerste prijs en een winstpunt in de M2/DE.

Zondag vond een dressuurwedstrijd plaats bij PSV de Roskam. De winnaars van de klasse B, Monique Hendriks met Zinette (184) en Berdien Harlaar met Jarrast (187) komen beide uit voor de vereniging uit Kapel-Avezaath. Marjolein Moes maakte met haar extra bewegende Jadimi-Leida RMC goede sier in de klasse L2 en werd hierin een keer eerste met hoge punten, 205.5. De schimmelmerrie valt op door haar expressieve manier van draven, waarbij ze al veel talent laat zien voor het sluiten. Nog zo'n talentvol paard is Ilabanda van Carina Koeman, die met deze vosmerrie na jaren afwezigheid vanwege het stichten van een gezin en de bijbehorende drukte, alleen maar thuis paard reed. Inmiddels heeft ze het wedstrijd rijden weer opgepakt. Deze keer werd ze in de klasse L1 twee keer tweede (198/196.5). Carina heeft verschillende leerlingen onder haar hoede, maar krijgt zelf les van Lichte Tour-amazone, Miranda van Kalkeren. Op dezelfde locatie was ook ponyamazone Vera Havers succesvol. Zij startte met haar Ameretto in de L2/DE en werd twee keer eerste (184/182.5). Vera wordt getraind door Joyce de Vos. Naast al het dressuurgeweld vond bij de Harten Hoeve in Deil een marathon plaats. Rene Schuiling was parcoursbouwer. Naast menners van verder weg reden ook regionale menners volop in de prijzen. Zo stuurde Ingrid van Cleef haar langspan naar de overwinning en werd in de Jeugdrubriek Nick de Haas eerste. Bert van den Hater mocht na een spannende finale opstellen als tweede in de rubriek Enkelspan Paard. Dezelfde klassering was ervoor Teun Zaaijer met zijn beide zwarte paarden en voor Stefan van der Graaff met zijn tweespan pony's. Lisanne van Meerten liet haar topper Justine thuis en leende Thom, de pony van haar moeder. Ook hiermee wist ze een finaleplaats te bemachtigen en werd uiteindelijk mooi vierde.

Hippische agenda:
2, 11, 16 en 30 november: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 3 en 4 november: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 17 november: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 18 en 25 november: dressuurwedstrijd bij de Harten Hoeve in Deil; 24 en 25 november selectie springwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen.