Mooi springdebuut Farina F

ZOELEN Dit weekend stond de paardensport in deze regio in het teken van het springen. Rijvereniging Ons Genoegen organiseerde, net als vorig jaar, een selectiewedstrijd springen bij hippisch centrum De Lingebrug in Zoelen. Het enige verschil waren de weersomstandigheden, want deze keer was het droog en fris, terwijl vorig jaar de wedstrijd bijna werd afgelast vanwege forse sneeuwval.

In de klasse L-paarden ging op zaterdag na een foutloze eerste omloop en dito barrage Amber van Lavieren aan kop met haar eventingtopper, Candy Boy. Op zondag werd deze klasse een keer gewonnen door Amber van Zante, die met haar Chill ook dubbelnul reed. Op zaterdag won Sandra Bialozyk het tweede B-parcours met haar Iggy Pop en als tweede mocht een keer aansluiten Rosanne Nigten met Johnny Cash. Deze combinatie liet weliswaar een balk rollen, maar scoorde hoge stijlpunten, 81. Zaterdag was Jappeloe van Thamar Mobach nog niet helemaal bij de les en maakte enkele fouten, maar op zondag bleef de werkwillige schimmelruin foutloos over twee B-parcoursen en dat resulteerde in twee oranje linten. Janine de Bruijn volgt vanaf oktober springlessen bij Henriette Weiman op het paard van haar moeder. Deze Farina F is volledig dressuur gefokt. Janine en de vosmerrie zijn helemaal bij de basis begonnen en Henriette stelde voor 'omdat ie zo nuchter was' een BB-parcours te proberen dit weekend. Dit was voor deze combinatie dan ook de eerste keer, dat ze een parcours met 'echte' hindernissen voorgeschoteld kregen. Farina liep fijn rond en werd dan ook in de klasse BB twee keer eerste. Reini de Bruijn start haar overigens volgende maand weer in de M2. Voorlopig dus delen moeder en dochter dit paard.

Er deed ook een fors aantal ponycombinaties mee. Sanne Soetens bleef met Double Trouble twee keer foutloos in de Z/DE en werd met deze prestatie mooi eerste. Anouk van Hese deed beide dagen mee met Contessa's Baileys. De Connemara-kruising is het laatste jaar uitgebracht in het Z-springen door Roos Dikkerboom en draait vooralsnog voor de lagere klassen haar hoef niet om. Op zaterdag werd Anouk twee keer eerste, zowel een keer in de B als in de L en bleef de valkkleurige merrie over vier omlopen keurig foutloos. Ook op zondag mocht het duo na een fijne rit in de klasse B een keer als eerste opstellen met een hoge stijlscore, 81. Mendel Janssen stuurde op zondag Take it Easy naar een eerste plaats in de klasse B/DE en vervolgens naar de overwinning in de L/DE. Lizet van Weelie heeft haar Miranda helemaal zelf opgeleid en is er fijn mee aan het springen. Met een eerste prijs in het L-parcours op zaterdag als resultaat en vervolgens werd het duo ook tweede in de klasse M/DE. Boris van Giersbergen is net gestart met zijn Midsummer Celeste, maar liet al fijne ritten zien in Zoelen. In de 'probeerklasse' BB werd hij met zijn pony eerste en in de klasse B was zijn optreden vervolgens goed voor een tweede prijs. Was Joyce van Soest vorig weekend nog succesvol in de dressuur met Bella van het Gildeland, zaterdag sprong ze met deze pony naar een tweede prijs in de BB/DE en werd vervolgens derde in de B/DE. Bente Bronk stuurde in de B/AB haar Smarty naar een oranje lint.

Op zondag vond er tevens een dressuurwedstrijd plaats bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath. Hier maakte onder meer Chantal van Brenk indruk. Zij deed met de imponerende Bachelor mee in de M1 en zette in deze klasse beide proeven op naam (200.5/189.5). Vooral de oprichting en aanleuning van haar Fürst Heinrich-zoon vielen positief op. In dezelfde rubriek mocht Sevienne van den Hoeven als tweede aansluiten met Hollywood. In de eerste proef was deze nog onervaren Valdez-nakomeling wat kijkerig, maar de tweede proef verliep probleemloos en leverde dan ook naast prijs veel hogere punten op (192.5). Jessica Edel verscheen in de baan met Friese ruin, Tjeerd. Ook deze zwarte blikvanger heeft nog weinig wedstrijdervaring maar liet in de L1 toch een nette proef zien en werd hiermee tweede (189). In de klasse B werd de overwinning verdeeld tussen Alina Willemsen van de Margrietruiters in het zadel van de fijn lopende Fiorella M (194) en Monique Hendriks van de organiserende club met haar Zinette (188).
 

Hippische agenda:
30 november, 2 en 14 december: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 1 en 2 december: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 2 en 8 december: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 8 en 9 december: dressuurwedstrijd bij de Harten Hoeve in Deil; 14 december: groene proeven en veteranenwedstrijd bij PSV de Roskam; 15 en 16 december: dressuurwedstrijd om de Zilveren Roskam in Kapel-Avezaath.