Nieuwe hoofdtrainers Theole

TIEL De één heeft 10 jaar in het eerste gespeeld, is 13 jaar trainer bij Theole en heeft diverse vrijwilligersfuncties bekleed, de ander is 11 jaar bij de club actief als trainer en treedt na 48 jaar in de voetsporen van zijn vader. Henk Peters en Roland van Valburg zijn vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainers van Theole. Zij nemen het stokje over van de huidige hoofdtrainer Leonard Refualu.

Peters is al vele jaren verbonden aan de vereniging en staat bekend als een echte clubman. Hij speelde van 1990 tot en met 2000 in het eerste elftal van de Tielse sportvereniging. Daarna is hij bij Theole begonnen met het trainen van jeugdteams. Overigens heeft Peters al een verleden als Theole 1-trainer, als assistent van Marcel van Steenis en Walter van Ommeren. Tot slot heeft Henk ook al eens in de Technische Commissie van de club gezeten en heeft hij met regelmaat diverse vrijwilligerstaken op zich genomen. De nieuwe oefenmeester heeft in ieder geval veel zin in de nieuwe uitdaging. ,,Theole is mijn club en dat ik daar samen met Roland hoofdtrainer van mag zijn, vind ik wel bijzonder ja", aldus Henk Peters.

VOETSPOREN Naast Peters zal ook Roland van Valburg trainer worden van Theole 1. Ook Van Valburg is geen onbekende van de Tielse derdeklasser. De oud-hoofdtrainer van Zoelen begon zijn trainersloopbaan 11 jaar geleden als trainer van de F-pupillen. Sindsdien heeft hij alle jeugdelftallen tot en met de B-junioren geleid. Daarbij heeft hij ook met oud-trainer Cock van Gessel Theole 2 getraind. Voor Van Valburg heeft het hoofdtrainerschap een speciaal tintje. Ruim 48 jaar geleden was namelijk zijn, inmiddels overleden, vader Roel van Valburg hoofdtrainer bij Theole. ,,Ik ben er trots op dat ik in de voetsporen van mijn vader mag treden bij deze club."

JUISTE COMPETENTIES Voorzitter Mark Poulis is blij dat het bestuur opnieuw twee clubmannen aan de vereniging weet te binden. ,,Het is altijd een groot voordeel als iemand wordt aangetrokken die betrokken is bij de vereniging. Henk en Roland beschikken over de juiste competenties die wij verwachten nodig te hebben voor deze spelersgroep", aldus Poulis. In welke klasse beide heren het seizoen starten is nog onbekend. Eerder sprak de huidige trainer Refualu uit te willen afsluiten met een promotie naar de tweede klasse. Een helse klus na het verlies van afgelopen zondag en de drie punten in mindering. Komende zondag kunnen de geel-zwarten in ieder geval goede zaken doen als ze winnen van koploper Emplina.