• Ab Donker

Nieuwe spits FC Lienden

LIENDEN FC Lienden heeft per direct Marlon Versteeg voor het komende seizoen 2018/19 gehuurd van eredivisionist de Graafschap. De 21 jarige spitsspeler is inmiddels aangesloten bij de selectie van trainer Hans van de Haar.

De uit Arnhem afkomstige Marlon Versteeg verruilde in 2015 Vitesse voor de Graafschap. Hiervoor speelde hij zeven jaar bij de Vitesse jeugd. Hij begon zijn voetballoopbaan bij de amateurclub Eldenia. Met Jong de Graafschap speelde de aanvaller de twee afgelopen seizoenen in de derde divisie en wist daar twintig keer het net te vinden. Ook bij de Graafschap onder 19 was Marlon Versteeg topscorer. In mei 2016 maakte hij zijn debuut in de Jupiler League (nu Keuken Kampioen divisie) met de Graafschap in de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Met de promotie naar de eredivisie heeft de Graafschap de selectie behoorlijk versterkt. In het belang van zijn verdere ontwikkeling is ervoor gekozen Marlon Versteeg de kans te geven om bij FC Lienden op tweede divisie niveau te acteren en zich verder te ontplooien.

Voor FC Lienden is deze aanvallende versterking mede welkom omdat het revalidatieproces van de al geruime tijd uit roulatie zijnde spits Jesse van Baal zeker nog tijd vraagt. FC Lienden gaat ervan uit dat Marlon Versteeg redelijk snel speelgerechtigd zal zijn.