Night of the Horse groot succes

RAVENSWAAIJ De eerste editie van de 24-uurs-wedstrijd bij HSA Ravenswaaij is een groot succes geworden. De wedstrijd begon op 23 december om 14.00 uur en eindigde een dag later op precies dezelfde tijd. Gedurende die vierentwintig uur kwamen bijna alles disciplines van de paardensport aan bod. De dressuurruiters reden in het holst van de nacht. Wie dacht dat een dergelijke starttijd een belemmering zou betekenen, zat er flink naast, want de startlijst was overvol. Deze bijzondere wedstrijd stond tevens in het teken van het inzamelen van geld voor KIKA ofwel Stichting Kinderen Kankervrij.

Chantal van Brenk reed met Undercover tijdens de wedstrijd om de Zilveren Roskam recent al in de prijzen. In Ravenswaaij deed ze het nog beter en stuurde ze de Gribaldi-zoon twee keer naar het oranje lint in de klasse M1 met 193.5 en 188.5 punten. De donkerbruine ruin is gefokt bij en in eigendom van Petra van de Berg. Zij was er ooit succesvol mee in de klasse Z. Chantal zat tijdelijk zonder rijdier en Petra leende Undercover aan haar uit. Het klikt heel goed tussen paard en amazone. Lara van Soest deed in Ravenswaaij ook mee. Met haar fijn lopende pony Woldberg's Tobias werd ze twee keer eerste in de M1en scoorde 186.5 en 185 punten. Sarana van der Velden deed ook mee aan de 24-uurs-wedstrijd. Zij zadelde voor de gelegenheid haar World Girl K en startte in zowel de klasse L als M. Hierin werd ze respectievelijk tweede en eerste. In de klasse M liet ze een fijne, foutloze eerste omloop zien, maar liep in de barrage wel tegen een aantal strafpunten aan. Anouk van Hese ging met twee pony's springen in Ravenswaaij. Met Friars Lili Ann werd ze eerste in de BB. Op de rug van haar bekende Contessa's Sammy bleef ze dubbel nul in het L-parcours en dat leverde eveneens een oranje lint op.

Hippische agenda:

28 december: Bixie-Dag bij HC De Lingebrug in Zoelen en menwedstrijd dressuur en vaardigheid bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 6 en 7 januari: Tweede wedstrijd en finale Betuwe Lingecup bij HC de Lingebrug in Zoelen; 7 en 8 januari 2017: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath.