• Helma van der Ven
  • Helma van der Ven
  • Helma van der Ven

Nynke van Wijk excelleert met goud voor DOS Sportief

ECK EN WIEL Turntalent hebben en het dan ook waar maken. Nynke van Wijk - vorige week in het rayon al aardig op dreef - deed het in de competitie van de regio Noord-Holland in excellente vorm. In de derde divisie op nationaal niveau won zij overtuigend de gouden medaille in de categorie instap.

Op de eerste rayonwedstrijd was zij duidelijk niet fit, zo concludeerde de leiding. ,,Maar nu steelt zij de show op vloer en balk en neemt het goud mee naar Eck en Wiel''. Coach Helma van der Ven geniet nog na van het succes. ''Wat heeft deze kleine pittige dame mooi turnen laten zien. Prachtig gewoon'', zo stelt zij vast.

Op vloer en balk scoorde Nynke van Wijk respectievelijk 13.300 punten (tweede plaats) en balk 13.050 punten (eerste plaats). Afgelopen week was er ook nog hard gewerkt aan haar rekstokoefening. ,,Moeite die zijn vruchten heeft afgeworpen. Nynke maakt grote vorderingen in korte tijd'', zo luidt het oordeel.

De wedstrijd kende ook nog een prettige bijkomstigheid. Nynke werd begeleid en voorzien van tips en tricks door Noelle Stap, een jaartje ouder en zelf uitkomend in de tweede divisie. Coach Helma van der Ven is er zelf nog verbaasd over. ,,Wat heb ik genoten van deze twee. Nynke luisterde perfect naar Noëlle. Die wist haarfijn te vertellen waar het goed ging en waar ze nog extra op moest letten. Mooie eerste stappen als coach/assistente.''