Tonke van de Pol pakt prijs

TIEL De Roskamse Paardendagen zijn inmiddels in volle gang. Ze begonnen afgelopen weekend met een tweedaagse springwedstrijd. Maar liefst 200 starts werden er gerealiseerd in de door Tielse Adi Cornelese deskundig neergezette parcoursen. Veel deelnemers kwamen van verder weg, dit is nu eenmaal geen springregio, maar een aantal lokale helden deed niet alleen mee maar legde tevens beslag op prijs. In de klasse M was er na een foutloze rit een eerste prijs voor Willem-Hein Beker met Jannebellie W. Aansluiten als tweede in die rubriek mocht de voor de organiserende club uitkomende Thamar Mobach met springkanon Jappeloe.

Clubgenoot Lizet van Weelie stuurde haar Miranda heel fijn naar het oranje lint in de klasse L/DE. Mendel Janssen mocht in deze klasse met haar Take it Easy een keer aansluiten als tweede. Bij de L-paarden verscheen Tonke van de Pol in de ring met Inoeska en bleef met deze voor de SGW gefokte Aldebaran-dochter mooi foutloos, hetgeen resulteerde in een tweede prijs. In de B/C werd Doutzen Sikkema twee keer eerste met haar Beukenhaag's Norah. Deze pony kreeg afgelopen voorjaar een veulen en het is daardoor even rustig geweest rond dit duo, maar nu zijn ze weer helemaal terug. Juno de Jong deed met Jaro mee aan twee B/DE-parcoursen. In het eerste parcours had ze haar bonte pony nog niet helemaal fijn aan de hulpen, maar in het tweede parcours wel en dit resulteerde in 0 strafpunten en een oranje lint. In de klasse B-paarden bezette Bruce Buyserd met Joint de Canabis V de tweede plaats na een dubbelnulrit en een hoge stijlscore van 75.5. Derde werd met dezelfde score Hanno van Kalkeren. Hij was met zijn Fuego van het Gildeland eveneens foutloos. Met deze nakomeling van Sanyo deed zijn echtgenote, Geesje van Kalkeren vrijdagavond mee aan de dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij en wist daar beslag te leggen op de eerste plaats in de Z2 met 208 punten. Een veelzijdig paard dus! De bij Stal van het Gildeland opgeleide en rijdende Joyce van Soest maakte op dezelfde wedstrijd in Ravenswaaij indruk met de goedgekeurde ponyhengst, Heidepeel's Sydney door twee keer eerste te worden in de klasse M1 met 187 en 186 punten. De combinatie is nog maar sinds kort gestart in deze klasse. Op zondag konden de dressuurruiters nog terecht voor een wedstrijd bij PSV de Lekzoomruiters.

In het ochtendprogramma waren de Bixieruiters aan de beurt en 's middags de overige combinaties. Ilse de Wit van de Rijnruiters start de laatste tijd regelmatig met haar Ukaja en gaat zelden naar huis zonder prijs. Dat was deze keer niet anders. In de klasse M2 werd het duo eerste met 187 punten en is daarmee voortvarend op weg naar een debuut in de klasse Z1.

Hippische agenda: 6 t/m 15 september: de Roskamse Paardendagen in Kapel-Avezaath: 11 september: openbare dressuurclinic van Grand Prix-ruiter Jeff Heijstek aanvang 17.30 uur: 13 t/m 15 september: dressuurwedstrijd; 20 september: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 21 september: dressuurwedstrijd bij PSV de Margrietruiters in Ommeren; 22 september: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 28 september: Tweedehands ruiterbeurs bij PSV De Lekzoomruiters in Culemborg en dressuurwedstrijd bij RV Tielerwaard-West in Herwijnen; 29 september: dressuurwedstrijd bij RV Ons Genoegen in Beesd; 5 oktober: SGW West Betuwe van RV de Malsnaruiters bij Landgoed Linschoten in Ophemert en Bixie dressuur-, spring- en crosswedstrijd door RV de Bergakkerruiters in Echteld.