Paardensport: Danielle rijdt kaarsrecht

ERICHEM Het was een bijzonder druk weekend voor de mensen achter manege Satana. Op zaterdagavond was er een wedstrijd voor de manegeruiters en op zondag waren de dressuurruiters uit de regio welkom in Erichem.

Terwijl zij hun proeven starten, ging een van de instructrices van de manege, Natasja van der Velden met een team naar de voorselecties van de landelijke Zitcompetitie en wist daar met haar ruiters ook indruk te maken. Danielle van der Putten heeft haar pony gestald staan bij manege Satana en deed met Hannes zondag mee aan de dressuurwedstrijd in de B/DE. Het was pas de tweede wedstrijd voor deze combinatie. Deze tinkerruin is vanwege zijn boevenstreken geen makkelijke pony om dressuur mee te rijden, maar in de dressuurring gedroeg hij zich heel netjes en dat leverde het duo niet alleen eerste prijs op maar ook een winstpunt. Op het protocol stond een 9 bij het onderdeel bij C afwenden en bij A op de rechterhand. Met als commentaar van de  jury, dat ze nog nooit iemand zo kaarsrecht over de AC-lijn had zien rijden. 

Jill Kempes en Marieke van Meurs op respectievelijk de beide leerpony's, Keulse Hoeve Zorro en Spiering's Siran sloten hun debuut in de klasse L1/DE beide af met een eerste prijs en winstpunten. Beide amazones rijden op de manege en krijgen les van Tamara van der Velden. Zij gaf op dezelfde wedstrijd het goede voorbeeld aan haar leerlingen door de klasse L2 overtuigend op naam te zetten met Colourfull Cannonball (211/206). Het was het eerste openbare optreden van deze palomino sinds hij van hengst naar ruin transformeerde. De jury was bijzonder gecharmeerd van dit bewegingswonder. De oranje linten in de rubriek M1-paarden werden verdeeld tussen Sevienne van den Hoeven (180), die vorige week ook al prijs wist te behalen met haar Volansky, en Esther Meihuizen (180) op Timber. Deze Olivi-zoon is inmiddels zestien jaar maar nog topfit. In het verleden had hij nogal wat kuren op wedstrijd, maar nu wordt hij voor zijn amazone braver en doet erg zijn best. Esther krijgt les bij Melianne van Wakeren. In dezelfde klasse maar dan bij de pony's legde Benthe du Fossé twee maal beslag op de eerste prijs in het zadel van haar heel fijn lopende Goldwind Empire's Style. De combinatie is nog maar onlangs in deze klasse gestart, maar wist tevens een winstpunt te behalen. Op zaterdag en zondag vond er ook een dressuurwedstrijd plaats bij manege De Paardesprong in Neerijnen, de laatste van dit indoorseizoen. Momenteel wordt bij de manege hard gewerkt aan de aanleg van een nieuwe buitenrijbaan en het is de bedoeling dat in de zomer ook hierin wedstrijden worden georganiseerd. Sabine Post van LR de Batavieren deed mee in Neerijnen met Vigor. De bruine ruin bezorgde zijn amazone twee keer een eerste prijs in de klasse ZZ-Licht. Vooral zijn mooie zelfhouding en extra galop leverden hoge punten op (222/219).

 

Hippische agenda:

6 april: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 8 april: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 9 april: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 10 april: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy; 16 april: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 17 april: dressuurwedstrijd bij LR Ons Genoegen in Beesd en bij HSA Ravenswaaij.