Paardensport: Vier prijzen voor Thamar Mobach

ZOELEN - Met twee dressuurwedstrijden en een menwedstrijd was het een weer een aardig druk weekend voor wat betreft de paardensport.

Thamar Mobach komt uit voor de Margrietruiters en deed zaterdag met twee paarden mee aan de wedstrijd van haar club bij hippisch centrum De Lingebrug in Zoelen. Met haar eigen paard Dakar Utopia startte ze in de M2 en pakte in deze moeilijke klasse een eerste en tweede prijs (191/183). Exspensive van de familie Lutterveld stelde ze voor in de klasse L1 en met deze schimmel werd ze twee keer eerste (186/181).

Clubgenote Minke van Meurs stuurde haar Hijker Forest Classic op dezelfde wedstrijd een keer naar de tweede prijs in de B/DE (188). Lisanne van der Lee is zeer succesvol met El-Romyo. De amazone van de Grote Brug werd in de klasse B eerste en tweede (192/192). De andere proef in deze klasse was een prooi voor clubgenote Annouk de Bruin op de goed bevestigde Unique (192). Een dag later konden de dressuurruiters terecht bij Manege Ravenswaaij. Daar werd de Maurikse Tamara Kerssens twee keer eerste in de Z1 met haar zeer vriendelijk voorgestelde Trakehner, Heimlady. Aansluiten in die rubriek mocht Mariejanne Meertens met Valente (205). In haar dagelijks leven runt zij Shetlandponystal Het Zesspan in Kerk-Avezaath en geeft dagelijks kleine kinderen rijles. Met haar Gribaldi-dochter rijdt ze heel vaak in de prijzen en geeft daarmee het goede voorbeeld aan haar leerlingen. Tielse Cobie van der Vaart startte met Shakira. De elegante bruine merrie voert veel Arabisch bloed en kan dan ook mooie verruimingen laten zien. In Ravenswaaij leverde het nette optreden een eerste prijs op (61.63).

In Acquoy bij HC De Lappenheide werd zaterdag een menwedstrijd gehouden. Annegreet Zaayer uit Wadenoyen stelde haar Ravel netjes voor in de rubriek Z-pony en dit resulteerde in twee eerste prijzen (66.91/65.88). Suzanne Roman spande haar Zalvador voor de wagen en deed zowel mee aan de dressuur als aan de vaardigheid. In de klasse B stuurde ze haar pony heel fijn rond en werd tweede (196.5). In de L-vaardigheid bleek deze aanspanning razendsnel en niet te kloppen. Twee keer een eerste prijs was het resultaat. In de M-vaardigheid was er nog een tweede prijs voor Janneke den Hartog met haar Fries, Anke van de Lagelanden. Deze merrie ontzenuwt meteen de mythe dat een Fries te langzaam is om mee te kunnen komen in de vaardigheid. Willie Baauw uit IJzendoorn joeg haar Shetlander, Willem razendsnel door de ZZ-vaardigheid. In de barrage brak de snelheid haar op en viel een balletje van de pionnen. Een tweede plaats was het resultaat.

Hippische agenda:

13 februari: dressuurwedstrijd bij Manege Ravenswaaij; 14 februari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 21 februari: menwedstrijd bij PSV de Roskam; 22 februari: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam en Manege Ravenswaaij.