Paardensport: Zussen Van Kalkeren in vorm

RAVENSWAAIJ Zondag deden op de wedstrijd bij Manege Ravenswaaij de zussen Van Kalkeren mee. De oudste, Miranda startte in de klasse Z1 met haar expressief bewegende Callas en mocht een keer als tweede opstellen (210). Anet bleek twee keer niet te kloppen in de klasse M1 met haar Eyecatcher (185/184). Op dezelfde dag werd bij PSV de Roskam een dressuurwedstrijd speciaal voor Gelderse paarden georganiseerd. Deelnemers kwamen zelfs vanuit Limburg naar Kapel-Avezaath. De overwinning in de klasse B bleef dicht bij huis. Recent maakte de veertienjarige Chantal van Brenk de overstap van haar pony naar het paard Miss Miracle. Hiermee liet ze twee nette proeven zien en behaalde tevens een winstpunt. Ook in de M1 was er een tweede prijs voor Hanny Vink-Hol op Dakota Utopia (182). Zij ging hiervoor naar de wedstrijd van rijvereniging Tielerwaard-West bij HC de Lappenheide in Acquoy. Dakota Utopia is een dochter van het voormalig dubbel Z-paard Safari Utopia, waarmee de amazone uit Zoelen in het verleden heel veel successen heeft geboekt.

De Paardendoedag bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath vindt maandag 6 april plaats. In het ochtendprogramma is er een flexchairpresentatie. Een aantal ruiters neemt eerst plaats op deze stoel om vervolgens de daar opgedane tips in praktijk te brengen te paard. Degenen die graag eens een keer op een flexchair willen zitten, zijn welkom. In het middagprogramma is er een schriktraining. Drie groepen zitten hiervoor inmiddels vol. In de kantine geeft Jorine Beunke van Pegasus antwoord op de verschillende gezondheidsvragen over paarden. Rupa Sport Ruitersportartikelen is er vertegenwoordigd met een stand en er zijn van paardenhaar vervaardigde sieraden te koop. 's Avonds vindt de jaarlijkse feestavond van Kring Rivierengebied plaats. Een aantal clubteams gaat de strijd met elkaar aan om de titel Clubkampioen. Opgeven hiervoor kan bij Magda Roesink. Tevens worden de kringkampioenen van het indoorseizoen bekend gemaakt en gehuldigd.

Hippische agenda:

3 april: dressuurwedstrijd bij Manege Ravenswaaij; 4 april: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 5 april: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 6 april: schriktraining, flexchairtraining en feestavond Kring Rivierengebied.