• ,,Ik ben blij, dat ik nu heb kunnen laten zien wat ik waard ben - , aldus Maurits de Baar.

    Joop Kappert
  • Philip Cousin
  • Joop Kappert
  • Philiomilio

Pittige klus FC Lienden

LIENDEN Voor FC Lienden staat zondag om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen koploper AFC op het programma. Een pittig klusje voor trainer van de Haar en zijn mannen. De club uit Amsterdam staat fier boven aan. Na twee magere jaren heeft de club zich nadrukkelijk versterkt. De belangrijkste aanwinsten zijn de tweelingbroers Kenny en Yordi Teijsse. Kenny is een verdediger en komt over van Cambuur Leeuwarden. Yordi is spits en komt over van Quick Boys, waar hij na een conflict met Dirk Kuijt zijn contract heeft afgekocht. Beide heren hebben dit seizoen al tien en acht keer gescoord. Topscorer en meest gevaarlijke man is routinier Raily Ignacio. Deze slimme en geslepen spits is met twaalf doelpunten topscorer van de Tweede Divisie. De samenwerking tussen Ignacio en Yordi Teijsse loopt goed en dus is het niet gek dat AFC koploper is. De Liendenaren zijn dus gewaarschuwd. Wanneer de persoonlijke fouten een keer achterwege blijven en de concentratie wordt vastgehouden, is een verrassing niet uitgesloten.

MAURITS DE BAAR FC Lienden beschikt voorin over een paar supersnelle vleugelflitsers. Eén van hen is de 21-jarige Maurits de Baar. In de laatste thuiswedstrijd tegen Katwijk was hij één van de betere spelers. Hij was ook de maker van de enige Lienden-goal. ,,Dit was de eerste keer, dat ik de volle negentig minuten in het veld stond. Ik heb een aantal basisplaatsen gehad, maar werd vroegtijdig gewisseld of ik mocht in de tweede helft invallen", aldus de Baar. ,,Ik ben blij, dat ik nu heb kunnen laten zien wat ik waard ben. Jammer dat we weer verloren hebben, maar ik weet zeker dat we beter kunnen en dat zullen we ook laten zien. We spelen meestal redelijk mee, maar persoonlijke fouten doen ons vaak de das om. Als we dat eruit krijgen, ben ik er van overtuigd, dat we betere resultaten gaan halen. We hebben een grote groep, waar best veel mogelijkheden in zitten. De concurrentie is groot, maar dat kan nooit kwaad. Meestal levert dat betere prestaties op, ik heb daar wel vertrouwen in."

Maurits de Baar kwam in de zomer over van RKC Waalwijk: ,,Daar speelde ik in Jong RKC. Aan het eind van vorig seizoen mocht ik een aantal keren in de hoofdmacht van RKC in de Eerste Divisie aantreden. Uiteindelijk kreeg ik daarna, jammer genoeg, geen nieuw contract. Gelukkig kwam toen FC Lienden op mijn pad. Voetballen in de Tweede Divisie zag ik wel zitten, dus werden we het vrij snel met elkaar eens. Voordat ik bij RKC kwam heb ik een aantal jaren bij FC den Bosch in de jeugd gespeeld en later bij Elinkwijk in Utrecht. Ik heb het goed naar mijn zin bij FC Lienden. Het is ook niet al te ver van mijn woonplaats. Ik ben geboren in Utrecht, maar mijn ouders zijn verhuisd naar Wijk bij Duurstede. Ik woon daar nog bij mijn ouders. Omdat ik nog op school zit, is dat wel zo gemakkelijk. Ik studeer Sport en Beweging, ik zit in mijn laatste jaar. Ik loop nu stage en hoop volgende zomer mijn studie af te ronden. Daarna wil ik graag als personal trainer aan de slag". Op weg naar de kleedkamer draait de man met het prachtige geblondeerde kapsel zich nog een keer om: ,,Ik weet zeker, dat we het gaan redden. Het eerste half uur tegen Katwijk ging het al aardig goed. Daar kunnen we zeker verder mee, let maar op." Of hij er na de nieuwe nederlaag tegen Kozakken Boys nog zo over denkt is twijfelachtig.