• JvR de Batauwers

Pollen jagen wielrenners bij Batauwers van baan

TIEL Jan van Dijk voert de stand aan in de zomerwedstrijden van niet-licentiehouders bij de Batauwers in Tiel. Woensdag eindigde hij als eerste. Dat is niet alleen omdat hij hard rijdt, maar ook het stabiele bezoek van hem aan Tiel heeft daar mee te maken. Wedstrijden elders zorgen er ook nog eens voor dat de Tielse baan door een paar renners overgeslagen wordt. De als tweede eindigende Harold van Rooijen moet zich door drukke business nogal eens afmelden. Maar bij de eerste vijf staat hij toch moeiteloos. Woensdag werd hij tweede. Sprinten is hij nog niet verleerd. Miguel Verhagen staat 2de, Max Wijma 3de, Martin Nekeman 4de en Ronald Kolkman 5de.

De baan in Tiel is eigenlijk midden in de natuur. Vroeger was het het territorium van eenden en ganzen. Nu zijn ze dan weg en dat scheelt want nu is de baan ook schoon. Een paar maanden geleden zeilden ze nog weleens tussen de ´jagende´ wielrenners door. De voorgeschreven helm heeft in Tiel eigenlijk nog een tweede doel.

Veel mensen kunnen niet tegen pollen in de lucht want die brengen hooikoorts. In de laatste koers bleken sommige grasdelen van het terrein gemaaid. Minstens een van de renners werd er zo ziek van dat hij naar huis moest voor medicijnen. Gelukkig had hij zijn moeder bij zich zodat die het klusje klaarde.

In de B klasse staat Jan van de Heuvel bovenaan, 2. Gianni van Hoften, 3. Walteur Verleun. In de C klasse is Annik van Aarsen eerste (ook al was ze er ditmaal niet bij), 2. Martin Story en 3. Walter Verleun.