• www.rontermeer.nl

Profronde is feestje op het Plein

TIEL Mee zingen met covers, dansen op muziek uit de discoshow, genieten van een drankje én de Profronde van Tiel beleven. Dat kan zondag 31 juli allemaal op het Plein.

Het is niet voor het eerst dat op het Plein een feest gehouden wordt tijdens de Profronde van Tiel, vertelt Richard van Baal van café/restaurant De Merckt. ,,Toen de Profronde opnieuw van start ging, vroeg Wim van Rooijen mij of ik samen met hem iets wilde organiseren rondom de Profronde. Dat leek me destijds hartstikke leuk om te doen, en dat is het ook. De Profronde en het feest zijn samen gegroeid tot een groots evenement, het versterkt elkaar."

De combinatie van wielrennen en een feest blijkt een zeer geslaagde. Dat blijkt ook wel uit de elkaar jaar groeiende bezoekersaantallen: ,,We begonnen op het Plein met een handjevol bezoekers, maar inmiddels kunnen we rekenen op zo'n 1.000-1.500 man. Ontzettend leuk!"

Het is zeker niet dat als je het feest op het Plein bezoekt, je de wielerwedstrijd mist: ,,Het Plein is de perfecte plek als je het fijn vindt om gezellig samen, met een biertje in de hand en met muziek, wielrennen te kijken", vertelt Van Baal. De renners komen tijdens de Profronde aan het Plein voorbij, en als er even geen optredens zijn op de podia, klinkt het wedstrijdverslag uit de speakers. Voor aanvang van de koers worden de profrenners op het Plein voorgesteld aan het publiek, en na afloop worden de winnaars ook hier gehuldigd (na de officiële huldiging bij de finish).

De afgelopen jaren bleek deze formule een succes, en dat merkt Van Baal ook. Er wordt al volop uitgekeken naar de Profronde en het feest: ,,Het wordt elk jaar meer, het wordt ook steeds drukker. Er komen steeds betere renners en de komst van de dernykoers is ook ontzettend leuk. Mensen hebben het er al weken over. Ik merk ook dat in mijn omgeving het wielrennen leeft. Mensen volgen de sport meer, en er stappen ook steeds meer bekenden zelf op de fiets en er wordt rekening mee gehouden met het plannen van de vakantie!"

Met de komst van mannen als Wilco Kelderman, Laurens ten Dam, Stef Clement en Bert-Jan Lindeman kan het publiek dan ook weer rekenen op een mooie koers. En natuurlijk is er ook op het Plein een mooi programma, vertelt Van Baal enthousiast. ,,Er zijn optredens van een coverband, Trainband, en ook komt de Tour de Frats discoshow. Dit zijn de dj's van Disco Holiday uit Tiel die komen met een speciaal programma. Het wordt hartstikke leuk, je kunt prijsjes winnen dus zorg dat je Tour de France kennis op peil is. Er is echt genoeg te beleven!"

Van Baal roept daarom ook iedereen op om zondag 31 juli vooral naar het Plein te komen: ,,Een koers met toprenners, gezelligheid, muziek, het wordt gewoon super. Iedereen moet komen!"