• Foto: Ab Donker

RKTVC bijna veilig, BZS heeft nog zorgen

TIEL De derby in de vierde klasse F Zuid 1 tussen RKTVC en BZS leverde een 2-0 overwinning op voor de thuisclub. De ploeg van trainer Erik de Leeuw is met dit resultaat nagenoeg verzekerd van nog een jaar in de vierde klasse. Voor BZS is dat nog geen vanzelfsprekendheid. De Beusichemmers zijn in een tweestrijd met Rhelico verwikkeld. De nummer voorlaatst speelt tegen een vijfdeklasser degradatiewedstrijden.

Voor de pauze hielden beide ploegen elkaar in evenwicht zonder dat er gescoord werd, al had Lars Mulder BZS tot twee keer toe aan de leiding kunnen brengen. Twee keer werd hij gestuit door doelman Roy de Blois, die prima werk afleverde.

Na een uur kwam er tekening in de strijd. Eerst schoot Leroy Kagchelland vrijstaan nog naast, maat toen de spits even later werd neergelegd, kreeg RKTVC een strafschop. Harvey Chikido benutte die: 1-0. Dat was teveel voor BZS, dat er nu niet meer aan te pas kwam. Tien minuten voor tijd bediende Demian Emans met een fraaie pass Berto Boudewijn en die zorgde voor de beslissende 2-0.