• Foto: Ab Donker

RKTVC heeft weer lucht na zege op Maliskamp

TIEL RKTVC boekte een prima 3-0 overwinning op Maliskamp. Door deze nuttige zege heeft de ploeg van trainer Eric de Leeuw ineens weer lucht, want het gat met de staartploegen in de vierde klasse F Zuid 1 is gegroeid.

Op de overwinning van de Tielse ploeg, die veel beter was dan Maliskamp, viel al helemaal niets af te dingen. Wellicht alleen dat die zege veel groter had moeten uitvallen. De thuisclub liet een handvol uitstekende scoringskansen liggen. Alleen al Jordi van Helden kwam drie keer alleen voor de doelman, maar die bleef overeind. Bij de vierde poging slaagde de rappe spits er eindelijk in om de score open te breken: 1-0.

Meteen na rust ging Maliskamp met vijf man voorin spelen. Dat opende mogelijkheden voor RKTVC. Met Rutger Huisman in de spits, die zijn jeugdige ploeggenoten met lepe steekpasses in scoringspositie bracht, bleef RKTVC de overhand houden. Het duurde tot de 65ste minuut voordat Victor Hoek met een schitterend schot van zeker dertig meter de Maliskampse doelman verschalkte: 2-0. Dat was de beslissing. De 3-0 was een kwartier voor tijd een eigen doelpunt.