• Foto: Ab Donker

RKTVC pakt volle buit en is medekoploper

TIEL RKTVC won ook de tweede competitiewedstrijd in de vierde klasse F Zuid 1. In de thuiswedstrijd tegen het altijd stugge Maliskamp hadden de mannen van trainer Erik de Leeuw aan een doelpunt voldoende: 1-0.

Door de tweede overwinning op rij is de Tielse ploeg, samen met Teisterbanders en HRC'14, medekoploper met zes punten uit twee wedstrijden.

De thuisclub verzuimde om in de eerste tien minuten de wedstrijd al te beslissen. Zeker drie opgelegde kansen bleven ombenut. Verdedigend kwam RKTVC niet in de problemen.

Twee minuten na de hervatting viel de beslissing. Verdediger Rob Schepers onderschepte een Maliskampse aanval en bediende Damian van den Brink. Die zette een snelle counter op. Tuncay Tunc zette voor en bij de eerste paal schoot Berto Boudewijn de naar later bleek winnende treffer binnen: 1-0.

Theole kon de overwinning van vorige week op Rhelico geen vervolg geven. Bij promovendus HRC'14 werd met 3-0 verloren. Behalve de punten raakte Theole in de slotfase ook twee spelers kwijt. Anass Elkhadouri kreeg twee keer geel en Francis Nijhof rood. Toen was de wedstrijd al gespeeld, want het stond 2-0. In de blessuretijd kwam daar nog een derde doelpunt bij.

Dat het zover kwam had de ploeg aan zichzelf te danken. In de eerste twintig minuten waren er volop kansen om de punten veilig te stellen. De eerste de beste gelegenheid leverde HRC'14 na twintig minuten een doelpunt op. Pas een kwartier voor tijd werd het 2-0. Daarna begon de uittocht bij de Tielse ploeg: 3-0.