Rozemarijn Groenenboom op koers naar GK

RAVENSWAAIJ Op de dressuur selectiewedstrijd voor de komende indoorkampioenschappen Gelderland werd vrijdagavond bij HSA Ravenswaaij sterk gepresteerd.

Ondermeer door Rozemarijn Groenenboom met Goody-Goody RDP. De amazone van rijvereniging Satana zette met haar blikvanger een sterke Z2-proef neer, die werd beloond met een eerste prijs en hoge punten (225). Op de wedstrijd werd de klasse Z2 in handicap gereden met de klasse Z1. Machteld Hoeflake werd een keer eerste en een keer tweede met haar Gorelja: "Dit was voor ons de derde selectiewedstrijd, die heel fijn verliep. Weer mooi scores behaald, 219 en 216. Er zijn zeker nog verbeterpunten, maar dat houdt ons ook scherp. We trainen nu lekker door om de puntjes op de 'i' te zetten voor de Gelderse Kampioenschappen." Ook het optreden van de Tielse Rogier Termeer met Fahron M in het Z1 was goed voor een tweede prijs (207).

Zaterdag vond een dressuurwedstrijd plaats bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy. Hieraan deed Hanno van Kalkeren mee met Gucci van het Gildeland. Dit duo sleept de ene na de andere prijs in de wacht en dat was deze keer niet anders. In de M2 liet de vosmerrie twee fijne proeven zien en deze werden beide beloond met een eerste plaats (63.83/61.17). Binnen niet al te lange tijd, gaat deze combinatie ongetwijfeld haar entree in de Z1 maken, mits Gucci nog niet is verkocht. Zondag organiseerde rijvereniging De Malsnaruiters een dressuurwedstrijd bij de Harten Hoeve in Deil. In de klasse B waren de hoogste punten, 188, voor Marisca Waasdorp met Faterma. Na haar succesvolle ponytijd met Sterry lijkt ze in haar nieuwe paard een waardig opvolger te hebben gevonden voor haar Welsh Cob. Deze is overigens nog niet met pensioen, maar wordt ingezet voor menwedstrijden. Corina Verburg werd enkele maanden geleden eigenaresse van Heimlady. Deze Trakhener maakt in het verleden furore tot in de klasse ZZ-Licht met Vivianne van Dijk en Tamara Kerssens. Heimlady was fijn opgeleid en Corina kon er dan ook ze op wegrijden. Inmiddels is ze met de bruine merrie gestart in de klasse M1 en werd in Deil een keer tweede met een dubbel winstpunt (199). De andere tweede prijs in die klasse ging naar Gerrel Vink met Helena DC (198). Met zijn andere troef, Sir Sensation werd hij een keer tweede in de L2 (188.5). Gerrel had tot voor kort zijn wedstrijd- en handelspaarden in Maurik staan, bij de pensionstal van zijn moeder Petra van den Berg. Inmiddels zijn deze allemaal verhuisd naar Stal Vink in Zoelen. Vanaf deze standplaats, waar hij ook is geboren, zal Gerrel zijn trainings- en handelsactiviteiten nog verder uitbreiden.

Nog geen eigen stal, maar wel de beschikking over een fiks aantal getalenteerde paarden is Marlou de Ruyter uit Rijswijk. Zondag startte zij in verschillende klassen in Deil. In het zadel van WK-dressuurpaard Haley M behaalde ze een eerste en tweede prijs in de klasse M2 (210.5/198). Met Pavo Cup-topper Infinity werd ze twee keer tweede in de L2 (187.5/186.5). Vervolgens stuurde ze de bloedmooie Immens-Ienie K naar een eerste plaats in de L1 (185.5). Het was sowieso een geweldig weekend voor deze amazone, want een dag eerder reed ze met verschillende paarden in de prijzen tijdens de Equisport Cup voor Jonge Dressuurpaarden in Bergharen. Met Junanda eindigde ze op de eerste plaats. Op Infinity werd ze derde. In het zadel van Jengowaard pakte ze de zesde prijs en met Juan Tango mocht ze als zevende aansluiten in deze grote rubriek met opvallend getalenteerde dressuurpaarden.

Naast alle dressuur vond tevens een menmarathon plaats bij HC de Lingebrug. Deze Betuwe Linge Cup kon rekenen op veel belangstelling zowel van deelnemers als publiek. Jan Kuster praatte het geheel op zijn bekende, eigen wijze aan elkaar. Het parcours bestond uit enkele meervoudige hindernissen, een heuse brug en enkelvoudige kegeldoorgangen. Op zaterdagavond werd de spannende finale gehouden. Henri de Haas stuurde zijn tweespan paarden tijdens die finale in de snelste tijd rond, maar in de haast rolden wel twee balletjes van de kegels en dat kostte de menner uit Maurik de eerste plaats. In de rubriek Tweespan Pony waren de Welshjes van Ingrid van Cleef heel snel, maar ook deze aanspanning liet een paar balletjes vallen. Toch mocht deze aanspanning na de finale de vierde prijs ophalen. Thijs Gerritsen was met zijn schimmel niet alleen razendsnel tussen de hindernissen, maar bleef tevens foutloos en mocht dan ook na afloop van de finale van de rubriek Enkelspan Pony als eerste opstellen. Dat het paardenvirus erfelijk is bleek maar weer, want in de Jeugdrubriek liet de kleindochter van de Maurikse menner, Lotte Zaaijer een hele fijne rit zien en eindigde eveneens als eerste.

Hippische agenda: 25 november: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 26 november: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 1 december: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij en vaardigheidparcours mennen bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 2 december: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 2 en 3 december: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen.