Samenwerking Dirk Kuyt Foundation en de stichting Batouwe Minder Validen Golf

ZOELEN Zaterdag 21 mei is tijdens het Batouwe Minder Validen Golf-toernooi, dat op de golfbaan De Batouwe in Zoelen werd gehouden, de samenwerking bekendgemaakt tussen de Dirk Kuyt Foundation en de stichting Batouwe Minder Validen Golf.

Karlijn van Leeuwarden maakte namens de Dirk Kuyt Foundation (DKF) bekend dat zij met trots de samenwerking aan gaan met de stichting Batouwe Minder Validen Golf (BMVG). Bij beide organisaties staat de sporten voor mensen een beperking centraal. Door krachten te bundelen creëren zij voor deze doelgroep meer sportmogelijkheden. Een van de doelen van deze samenwerking is landelijk golfclinics te organiseren voor sporters met een fysieke beperking.

DKF ondersteunt en (mede) organiseert inmiddels ruim tachtig sportevenementen in Nederland. Dit doet de Foundation in samenwerking met sportbonden, stichtingen, verenigingen en vrijwilligers waarbij een financiële en/of organisatorische bijdrage geboden wordt om sport stimulerende projecten te realiseren. Hiermee worden unieke sportmomenten voor mensen met een beperking mogelijk gemaakt.

De stichting BMVG zet zich maximaal in om een breder maatschappelijk draagvlak te realiseren voor minder valide golfers. Golf is fysiek laagdrempelig voor nagenoeg alle vormen van fysieke en mentale beperkingen waardoor het een ideale sport is. Golf draagt bij aan de revalidatie, gezondheidsontwikkeling, zelfrespect, zelfredzaamheid en sociaal welzijn.

De stichting BMVG werd in 2014 opgericht met als doel fondsen te werven voor:

De aanpassing van de infrastructuur op golfbanen voor de toegankelijkheid van golfers met een fysieke beperking

Aanschaf van hulpmiddelen ten behoeve van golfers met een fysieke beperking

Aanbieden van begeleiding/training voor de bediening van hulpmiddelen.