Satana Bokaal voor Sarinah Loupatty

KAPEL-AVEZAATH In aanloop naar de selectiewedstrijd die aankomend weekend wordt gehouden bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath, deed afgelopen zaterdag al een behoorlijk aantal ruiters mee aan de dressuurwedstrijd op dezelfde locatie.

In de klasse B maakte Nicole Timmerman van de organiserende club goede sier met haar Diva door eerste te worden met 191 punten. De zwarte Fellpony liet een fijne aanleuning en correcte overgangen zien. In de verruimingen liet de combinatie nog wat punten liggen. In het dagelijks leven is Nicole eigenaresse van een squashcentrum in Utrecht en heeft daarnaast ook nog een jong gezin. Toch vindt ze tijd om te oefenen met Diva en met instructrice Teunie Prijs is ze inmiddels al volop aan het trainen voor de overstap naar de klasse L1. In de L2 ging het oranje lint naar Sanne Boers uit Eck en Wiel. Haar voormalige topper Aïda is enkele weken geleden met zwangerschapsverlof gegaan, zodat ze nu weer extra fanatiek aan het rijden is met Senecio LL. De Gelderse ruin zag in de eerste proef bakkabouters rondrennen en was daardoor gespannen en kijkerig. In de tweede proef bleef hij echt veel beter bij les en dat leverde naast de overwinning ook een hoge score, 198, op. Sanne krijgt instructie van Laurie Jansen en deze gaf haar pupil het goede voorbeeld door met Farida op dezelfde wedstrijd een eerste en tweede prijs te pakken in de M1 (199/205). Dit was voorlopig de laatste wedstrijd voor de getalenteerde Valdez-dochter. Het duo gaat zich nu voorbereiden op de overstap naar de klasse Z1.

Op zondag werd bij Manege Ravenswaaij ook een wedstrijd georganiseerd. Hier was Edwin van Egmond nadrukkelijk aanwezig. De door de ruiter uit Asch zelf gefokte Ference liet twee hele fijne L2-proeven zien, waarmee hij twee keer als eerste eindigde (191/188). Edwin heeft de laatste jaren diverse sportpaarden verkocht, waaronder een aantal naar het buitenland. Ference heeft hij speciaal zelf gehouden vanwege het bijzonder plezierige en vriendelijke karakter van deze Sandreo-zoon. Afgelopen weekend vond bij manege Satana in Erichem ook een populaire wedstrijd plaats. Er werd fanatiek gestreden om de zogenaamde Satana Bokaal. Deze wisselbokaal vormt één keer per jaar de inzet van een overvolle wedstrijd voor FNRS-manegeruiters, die traditioneel plaatsvindt in december. Deze keer werd hij gewonnen door Sarinah Loupatty. Daarmee schreef deze amazone geschiedenis, want in 2011 won zij de bokaal ook al en is daarmee vooralsnog de enige die de bokaal twee keer op naam heeft gezet.

Hippische agenda:

18 december: dressuurwedstrijd bij Manege Ravenswaaij; 19 december: Friezenwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 18 december: dressuurwedstrijd impuls bij PSV de Roskam; 19 en 20 december: dressuurwedstrijd om de Zilveren Roskam bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 27 december: dressuurwedstrijd bij Manege Ravenswaaij en Stal de Kooihoeve in Rhenoy; 29 december: minimarathon mennen bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath.