• Cees van Cuijlenburg
  • Cees van Cuijlenburg
  • Cees van Cuijlenburg
  • Cees van Cuijlenburg
  • Cees van Cuijlenburg

Sfeerrijke kerstshow van streetdance DOS Sportief

ECK EN WIEL De kerstshow van DOS-streetdance zorgde niet alleen voor de typisch eigen decembersfeer, maar riep ook allerlei emoties op. Het waren ingrediënten die het gebeuren waardevol maakten. Bovendien zette de dansafdeling van de Eck en Wielse club zich daarmede nadrukkelijk in de etalage.

Door medewerking van tuincentrum Nimmer Dor was de sportzaal aan de Hellenbergstraat herschapen in een kerstdecor. Tegen deze achtergrond lieten vier groepen aansprekende presentaties zien. Dat gebeurde via een intro met kerstmutsen op, gevolgd door optredens op eigentijdse muziek. Hierbij vormde de grote variatie in de oefenstof een opvallend facet. Ook in technisch opzicht boekte de complete streetdance een belangrijke vooruitgang.

Voorzitter Peter van Dijk fungeerde persoonlijk als presentator van het programma. Dat laatste was samengesteld door de talentrijke instructrice Jessie Schreuders, die na afloop het ene compliment na het andere in ontvangst kon nemen. Vanaf de zijkant keek Lidianne van Ingen dat met groot genoegen aan. Zij zette DOS-streetdance op de kaart, maar droeg het stokje op deze avond definitief over aan Jessie Schreuders.

,,Een moeilijk moment, want ik ben altijd bij alles nauw betrokken geweest. Dat zal zo blijven, want ik ga nooit weg bij DOS en blijf beschikbaar als invalkracht. Maar het les geven is eenvoudig niet meer te combineren met werk en thuis'', aldus de sterk geëmotioneerde Lidianne, die sinds kort ook moeder is van een prachtige zoon. Het publiek beloonde haar met een daverend applaus tijdens de overdracht aan Jessie Schreuders. Alle leden kregen van haar een traktatie aan een ballon, hetgeen een kleurrijk schouwspel opleverde.

Tijdens de show startte DOS-streetdance ook met een actie voor de nieuwe T-shirts. Die krijgt in het nieuwe jaar een vervolg. Bij de zomeruitvoering, zo liet voorzitter Peter van Dijk weten, willen de leden graag in het nieuw op de dansvloer verschijnen.

Bij foto's: Mede door de schitterende decoraties van tuincentrum Nimmer Dor ademde de show van DOS-streetdance de echte kerstsfeer uit. Het was een passend decor voor de dansers.

De kerstshow van DOS-streetdance genoot grote belangstelling. Het publiek zag presentaties met grote variatie.

Jessie Schreuders is de gloednieuwe instructrice, maar al helemaal ingeburgerd. Hier neemt zij de allerkleinsten bij de hand voor een optreden, dat er hartveroverend uitzag.

Lidianne van Ingen was zichtbaar aangeslagen bij de overdracht van haar taken aan Jessie Schreuders. Zij blijft op de achtergrond meewerken, maar heeft het volste vertrouwen in haar opvolgster.

De complete afdeling van streetdance DOS Sportief luidt feestelijk het jaar uit.