Spannend Recvol seizoen

RIJSWIJK Niet veel eerder is de mannen volleybalcompetitie bij Recvol Rivierenland zo spannend geweest als dit seizoen. De Driesprong uit Rijswijk pakte de titel in de topklasse met slechts een punt voorsprong op het Ochtense Olympia. Het was overigens alweer de vijfde titel voor de Rijswijkers.

De topklasse was dit seizoen nieuw. Met twee ploegen uit de volleybalcompetitie Maas en Waal streden vijf leden van RECVOL Rivierenland om de titel. De deelnemende ploegen hebben de interregionale opzet omarmd. Deze krijgt komend seizoen dan ook een vervolg. SVB uit Beesd eindigde als laatste en degradeerde.

Olympia nam in de bekercompetitie revanche. In de halve finale versloeg de ploeg kampioen De Driesprong en won vervolgens de finale van Phoenix uit Zaltbommel.

In de hoofdklasse was de spanning niet minder. Een beslissingswedstrijd tussen Excelsior uit Rhenen en Odysseus uit Opheusden moest bepalen wie de titel zou pakken. Beide team behaalden 39 punten uit veertien wedstrijden. Op neutraal terrein in Kesteren won Excelsior met 3-1. In deze klasse degradeerde Dovol uit Dodewaard naar de eerste klasse.

Ook in de eerste klasse was een beslissingswedstrijd nodig, aangezien Nederbetuwe en Lienden beide 44 punten uit veertien wedstrijden behaalden. In sportzaal De Linie in Ochten was Nederbetuwe de sterkste. De ploeg won met 3-1 en promoveert naar de hoofdklasse.

Bij de vrouwen, waar nog geen topklasse is ingevoerd, was in de hoofdklasse nieuwkomer Podarwic uit Aalst oppermachtig. De ploeg rekende ondubbelzinnig af met de toppers uit vorige seizoenen Excelsior en DVC'68. De vrouwen uit Aalst pakten in de bekerfinale ook nog eens de dubbel. Lienden degradeerde naar de eerste klasse.

Het kampioenschap in de eerste klasse ging naar de vrouwen van GO'97 die DVC'68 2 drie punten achter zich lieten. De Geldermalsenaren promoveren naar de hoofdklasse.

Bij de gemengde teams was de titel overtuigend voor De Waal uit Opijnen.

Inmiddels is de inschrijving voor het seizoen 2015/2016 in volle gang. De topklasse mannen krijgt in ieder geval versterking met Ichtus uit Veenendaal. Ploegen die belangstelling hebben voor deelname aan de recreatieve volleybalcompetitie kunnen informatie krijgen via de website www.recvol.nl of via mailadres wedstrijd@recvol.nl.