Sporthal Maurik in uitzending RTV Betuwe

ECK EN WIEL/MAURIK In het programma Dialoog besteedt RTV Betuwe op dinsdag 22 maart volop aandacht aan de toekomstige sporthal in Maurik. Dat gebeurt in een gesprek met Cees van Cuijlenburg, clubcoach en adviseur van DOS Sportief. De club is een belangrijke partner in het onwikkelingsproces.

De uitzendingen vinden plaats op alle oneven uren. Van Cuijlenburg, tevens persvoorlichter van de werkgroep die zich actief bezig houdt met de plannen van de sporthal, dicht de gemeente Buren daarbij kansen toe die hij betitelt als 'een bal intrappen voor open doel'.

Als vertegenwoordiger van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie wijst hij op de geweldige ontwikkelingsmogelijkheden die ontstaan op het prachtige sportcomplex van Maurik. ,,Dit kan het bruisende centrum worden met volop activiteit, nieuwe uitdagingen en talentherkenning.'' Hij voegt er nadrukkelijk aan toe: ,,Maar dan moet de politiek van Buren de wil tonen dat zij hierin meegaat. Gewoon door sport als maatschappelijk belang te zien.''