Sterk Z-debuut voor Rozemarijn Groenenboom

KAPEL-AVEZAATH In het staartje van het jaar werd bij PSV de Roskam nog een minimarathon in kerstsfeer voor menners georganiseerd. Rene Schuiling verzorgde het parcours, met te nemen hindernissen die qua techniek en snelheid genoeg uitdaging boden aan de deelnemers. Deze kwamen uit het hele land, maar voornamelijk lokale menners gingen met de eer strijken.

In de rubriek Enkelspan Paard ging de eerste prijs naar de het hele jaar al sterk presterende en nu mooi afsluitende Alfons Kosterman uit Ommeren met zijn ijverige Madelief. Aansluiten als tweede in die rubriek mocht Mardi van den Hater met haar KWPN-er. Judian Zaaijer had naast het organiseren van de wedstrijd ook nog tijd om mee te doen met haar Veralien TJ en sloot in de finale af met een vierde prijs. Deze klassering was in de rubriek Enkelspan Pony voor Thijs Gerritsen, die zelf na een vervelende blessure, weer helemaal terug lijkt te zijn. Hij moest Mirjam Wage uit Ingen voor zich dulden. De menster uit Ingen werd haar fijn bewerkbare pony mooi derde. In de rubriek Tweespan Paard sloeg Nico Avezaath zijn slag en werd na een foutloze rit mooi eerste. Met twee dressuurwedstrijden in het eerste weekend van januari ging het nieuwe paardensportjaar voorvarend van start. Rijvereniging de Waalzoomruiters organiseerde zaterdag een wedstrijd bij HC de Lingebrug en op zondag konden de dressuurruiters terecht bij Manege Ravenswaaij. In Zoelen deden ook opvallend veel ruiters van verderaf mee en namen ook de nodige prijzen mee naar huis. Gelukkig reed ook een aantal regionale ruiters in de prijzen. Zo stuurde Gerrel Vink uit Maurik zijn nieuwe troef Domingo twee keer op overtuigende wijze naar de tweede plaats in de klasse ZZ-Licht (234/225). De vosruin is een zoon van Florencio en beschikt over een mooie, natuurlijke houding en een expressief bewegingsmechanisme. Thamar Mobach begon het nieuwe jaar ook goed door twee keer eerste te worden in de Z1 met Dakar Utopia en tevens een winstpunt te halen. Bij de pony's maakte in deze klasse Rozemarijn Groenenboom een ijzersterk debuut met de zesjarige Dancing Highlight. De amazone van Satana heeft al veel prijzen gewonnen met haar getalenteerde palominoruin en lijkt ook in de zware klasse deze trend door te gaan zetten. In de M1/DE was er nog een tweede prijs voor Manuela Briene van de Margrietruiters met Zorro (188).

Hippische agenda:

8 januari: dressuurwedstrijd bij Manege Ravenswaaij; 9 januari: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 9 januari: ponymeten bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 9 en 10 januari: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 15 januari: finale Kringkampioenschap Paarden Rivierengebied bij HC de Lingebrug in Zoelen; 16 januari: kür op muziek bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 16 januari: Minimarathon mennen bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 20 januari: finale Kringkampioenschap Pony's en springen Rivierengebied bij HC de Lingebrug in Zoelen.