• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Sterke zege FC Lienden

LIENDEN FC Lienden heeft de goede start na de winterstop een prima vervolg gegeven. Na de zege op Achilles'29 werd nu ook de tweede Groesbeekse vertegenwoordiger, De Treffers, met 1-0 verslagen.

FC Lienden begon heel sterk aan de wedstrijd en drong met gevaarlijke aanvallen via de snelle vleugelspelers Abderrahim Loukili en Jawad Bellahsan De Treffers ver terug in de verdediging. Al na vijf minuten was Mo Bendadi bijna succesvol, maar zijn kopbal vloog rakelings voorlangs. Na twintig minuten stuitte Abderrahim Loukili op de keeper. Ook een kopbal van Leon Broekhof vond keeper Niels Kornelis op zijn weg. De Treffers wist hier geen enkele kans tegenover te stellen.

In het begin van de tweede helft kwam De Treffers uit haar schulp en wist Lienden terug te dringen. Verder dan een hard schot van Coen Maertzdorf, dat werd gestopt door Jan Schimmel, kwam het niet. Na twintig minuten kwam Lienden weer beter in de wedstrijd en dat werd in de 71ste minuut beloond. Na een afgeslagen corner van Mo Bendadi scoorde Danny van den Meiracker met een prachtige omhaal in de verre hoek (1-0). De Treffers probeerde met man en macht terug te komen. Het kwam niet verder dan een gevaarlijk schot van invaller Cedric Badjeck, dat bekwaam door Jan Schimmel werd gestopt. Vijf minuten voor tijd kreeg De Treffers speler Bryan Sirvania zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Op de valreep miste Jawad Bellahsan nog voor open doel, na een goede pass van Danny van den Meiracker.