• Jeffrey Mac-Neck

Streetdance DOS Sportief krijgt jeugdige instructrice

ECK EN WIEL Met de komst van Jamie de Heus schenkt DOS Sportief opnieuw voluit het vertrouwen aan een jeugdige instructrice. Dat was eerder al het geval met Jessie Schreuders, maar de huidige leidster vertrekt per 1 februari voor een half jaar naar Nieuw-Zeeland om als au pair te gaan werken. Het is ook de datum waarop de taken worden overgedragen.

Voorzitter Peter van Dijk is nog een beetje verbaasd over de ontwikkelingen. ,,'Na dat half jaar gaat Jessie in Breda studeren, dus bleef weinig anders over dan het zoeken naar een nieuwe instructrice. Die diende zich met Jamie spontaan aan. Gezien haar jonge leeftijd wordt zij door DOS Sportief intensief begeleid, hoewel ik er van overtuigd ben dat we een kordaat iemand hebben binnengehaald met een echt clubhart."

De pas 14-jarige Jamie de Heus - wonende in Ingen - twijfelt geen moment aan het slagen in de opdracht. Zij komt zelfverzekerd over, zeker in haar verhaal. ,,Mijn passie is natuurlijk dansen. Ik ben als klein meisje van vier jaar bij DOS Sportief begonnen. Later wist ik het zeker: met dansen wil ik echt wat gaan doen. Tussentijds kwamen daar mooie leermomenten bij via dansscholen en castingbureaus. Nu train ik zelf sinds een jaar elke vrijdag en zaterdag bij de vooropleiding van Beyond Basic Ede. Hier krijg ik les in de stijlen hiphop, ballet, modern en floorwork. Bovendien leer je daar alle bijbehorende technieken. Het is allemaal bedoeld ter voorbereiding op een hbo-opleiding dans, waarvoor ik over twee jaar auditie hoop te doen. Ik dans nu tien tot vijftien uur per week heel intensief en met veel plezier."

Jamie barst van de plannen. ,,Het is een superkans. Ik kan niet wachten om te beginnen, ga de kinderen hiphop geven, maar ook variëren met verschillende stijlen, zoals afro en dancehall. Dus het worden uitdagende, maar vooral hele leuke lessen."