Streetdance DOS Sportief verrast Lidianne van Ingen

ECK EN WIEL Bij DOS Sportief is Lidianne van Ingen al jarenlang de toonaangevende instructrice van de streetdance, maar ook de daadkrachtige persoon achter de stormachtige ontwikkeling van deze afdeling. Zij gaat nu met zwangerschapsverlof maar kon tijdens de zomershow genieten van een wervelend optreden, een intense binding met de leden en diep respect van het talrijke publiek. Een spontane huldiging aan het einde van de show vormde daarvan een levende getuigenis.

De streetdance groeide bij DOS Sportief onder haar leiding uit tot een tak met grote betekenis. Voorlopig neemt Jessie Schreuders - recent geslaagd voor haar dansdiploma - de taken van Lidianne van Ingen over. Later wordt gekeken naar het vervolg, maar in dat traject zal altijd een rol blijven bestaan voor de bevlogen Lidianne. Zoveel werd wel duidelijk bij de emotionele huldiging, waarin bloemen en cadeaus voor de op komst zijnde baby een hoofdrol vervulden. ,,Maar bij DOS weggaan doe ik nooit'', zo liet zij bij het handen drukken weten.

Scheidend voorzitter Hennie de Vries nam uitvoerig de tijd om de verdiensten van Lidianne van Ingen te belichten. Dat gebeurde aan de hand van een fotoreportage, die op een groot scherm te zien was. Het publiek in de druk bezette sportzaal leefde intens mee. Ook bij de andere huldigingen, die plaatsvonden tussen de dansnummers door. Zo was er een enthousiast optreden van Jamie de Heus, een pupil die haar basisopleiding bij DOS Sportief genoot maar nu elders aan wedstrijden deelneemt. Vooral haar favoriete onderdeel freestyle kreeg bewondering. Met een tikje weemoed werd afscheid genomen van Tim van Bekkum, mannelijke stagiaire tussen alle jeugdige streetdancers.

De indruk zou kunnen ontstaan dat het dansgedeelte naar de achtergrond was verplaatst, maar niets is minder waar. De groepen zorgden voor een aantal spectaculaire optredens met opzwepende muziek. Hennie de Vries zette met haar begeleidend commentaar definitief een punt achter haar voorzitterschap. Haar opvolger Peter van Dijk woonde de show bij en constateerde dat de streetdance bij DOS Sportief een levendige afdeling is. Het beste bewijs daarvan vormde de ingezette actie van de leden voor nieuwe T-shirts.

Bij foto's:

Lidianne van Ingen (links) en Jessie Schreuders (rechts). De laatste neemt de komende tijd de leidinggevende taken waar bij de streetdance van DOS Sportief.

Veel publiek kijkt naar de wervelende dansen van deze zeer jeugdige streetdancers.

In de sportzaal was een 'strand' gemaakt om een zomers sfeertje te realiseren. De groepen, zoals hier van de categorie jeugd, zagen daarin wel een uitdaging.

DOS Explosion is de naam van de topgroep bij DOS Sportief. In speciale kleding gaven zij een spetterende demonstratie.